32.3 C
București
sâmbătă, 1 iunie 2024
AcasăSportNegocieri pentru constituirea comisiei de modificare a legii electorale

Negocieri pentru constituirea comisiei de modificare a legii electorale

Liderul deputaţilor PSD, Mircea Duşa, a anunţat, luni, că a propus în Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor începerea negocierilor între liderii de grup pentru constituirea unei comisii de modificare a legii electorale, iar reprezentanţii PDL au agreat această propunere, informează Mediafax.

“Astăzi (luni – n.r) am propus la Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor să începem negocierile de mâine (marţi – n.r.) pentru realizarea unei astfel de comisii (…) Propunerea a fost preluată şi de cei de la PDL şi agreată în general, şi de mâine ne vom întâlni pentru a discuta această propunere”, a precizat Mircea Duşa.

La rândul său, liderul deputaţilor UDMR, Mate Andras Levente, a declarat că Uniunea este de acord cu propunerea PSD pentru constituirea unei comisii de modificare a legii electorale, arătând că în coaliţie s-a discutat că ar fi bine să existe această comisie.

Întrebat dacă UDMR ar fi de acord cu propunerea PSD privind constituirea acestei comisii, Mate Andras a spus: “Sigur că da”.

Întrebat dacă s-a discutat în coaliţie acest subiect, deputatul UDMR a răspuns: “Era un subiect că ar fi bine să avem această comisie”.

Uniunea Social Liberală solicită puterii formarea unui grup de lucru putere-opoziţie pentru elaborarea cât mai rapid a unei noi legi electorale prin care să se evite ca în Parlament să mai existe “alţi Boldea”. Anunţul a fost făcut, luni, după şedinţa conducerii USL, de către copreşedintele Uniunii, Victor Ponta.

Preşedintele PDL, Emil Boc, a declarat, luni, că cere USL “să lase ipocrizia deoparte şi să participe la lucrările pentru revizuirea Constituţiei”.

“Am o solicitarea extem de directă USL: să lase ipocrizia deoparte şi să participe la lucrările pentru revizuirea Constituţiei. Aud lideri ai USL vorbind fie de cazul Boldea, fie de altă obligaţie în faţa electoratului, când ei refuză, practic, să vină şi să pună în aplicare ceea ce oamenii au votat, şi anume 300 de parlamentari şi Parlament unicameral”, a spus Emil Boc.

Cele mai citite

Cum ar putea Nicușor Dan să elimine și mafia din fotbal

Ilustrație: Marian Avramescu Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, se laudă în campania electorală pentru un nou mandat de edil-șef că a oprit mafia...

Ucraina a atacat teritoriul Rusiei cu rachete americane

Rusia pregătește a doua fază a ofensivei împotriva Ucrainei pe direcția Harkov și adună mari unități militare în zonă, a declarat comandantul Forțelor Ucrainene,...

Greco-catolicii din București celebrează duminică zece ani de la întemeierea episcopiei

Duminică, 2 iunie 2024, de la orele 10, la Catedrala greco-catolică „Sfântul Vasile cel Mare” (str. Polonă 50), Eparhia Greco-Catolică de București celebrează zece...
Ultima oră
Pe aceeași temă