20.3 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSportFotbalNaționala Poloniei a câștigat meciul cu reprezentativa Ţării Galilor 2-1 din ediția...

Naționala Poloniei a câștigat meciul cu reprezentativa Ţării Galilor 2-1 din ediția 2022 a Ligii Națiunilor la fotbal

Selecţionata Poloniei a învins reprezentativa Țării Galilor cu scorul de 2-1 (0-0), miercuri seara, la Wroclaw, în primul meci al ediţiei 2022 a Ligii Națiunilor la fotbal, în Grupa a 4-a a Ligii A.

Galezii au reuşit să deschidă scorul prin Jonathan Williams (52), dar gazdele au obţinut victoria după două goluri marcate în ultimele 20 de minute, de rezervele Jakub Kaminski (72) şi Karol Swiderski (85).

Belgia şi Olanda mai fac parte din această grupă, urmând să se înfrunte pe 3 iunie

Ţara Galilor va juca următorul meci pe 5 iunie, cu Scoţia sau Ucraina, în finala barajului de calificare la Cupa Mondială 2022. Galezii i-au menajat în Polonia pe Gareth Bale, Ben Davies şi Aaron Ramsey în perspectiva partidei de la Cardiff, care ar putea aduce calificarea la o Cupă Mondială după o pauză de 64 de ani, potrivit agerpres.ro.

În luna ianuarie 2022 selecționerul Edi Iordănescu a anunțat obiectivul la echipa națională a României

Tehnicianul Edward Iordănescu a declarat, marţi, în conferinţa de presă în care a fost prezentat oficial în funcţia de selecționer al României, că obiectivul său la echipa naţională este calificarea la EURO 2024, dar şi că un loc 3 în clasamentul grupei din Liga Naţiunilor ar putea duce la o reziliere a contractului său cu Federaţia Română de Fotbal.

Federația Română de Fotbal a anunțat marți după-amiază numirea ca selecționer a antrenorului Edward Iordănescu, cu misiunea de a conduce echipa națională de seniori la următoarele două campanii de calificare în Liga Națiunilor și la Campionatul European din 2024.

Iordănescu junior calcă pe urmele tatălui său, cel care a adus cele mai mari performanțe ale României pe plan internațional, în anii 90. El a mai antrenat echipe de la toate nivelele din România, începând cu Fortuna Brazi, ASA Târgu Mureş, Pandurii Târgu Jiu, ŢSKA Sofia, Astra Giurgiu, CFR Cluj, Gaz Metan Mediaş şi ultima dată pe FCSB.

Iordănescu va debuta pe banca națională cu două meciuri amicale în luna martie, pe 25 martie, pe Stadionul Steaua, cu naţionala Greciei, și pe 29 martie, în deplasare cu Israel, transmite antena3.ro.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Ludovic Orban sare la gâtul lui Iulian Dumitrescu, preşedintele PNL Prahova: “Nesimțire sfidătoare!”

Iulian Dumitrescu, președintele PNL Prahova, inculpat pentru corupție și cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, continuă să surprindă....

Céline Dion, primul interviu acordat după diagnosticarea cu sindromul persoanei rigide. “De ce eu? Cum s-a întâmplat asta? Ce am făcut eu? E vina...

Într-un interviu sincer și emoționant acordat recent revistei Vogue France, celebra artistă de origine canadiană Céline Dion a vorbit deschis despre lupta sa cu...

De ce să montezi panouri fotovoltaice acasă?

În condițiile în care prețurile energiei electrice au crescut vertiginos în ultimii ani, fiind din ce în ce mai impredictibile, te întrebi justificat: ce...
Ultima oră
Pe aceeași temă