18.9 C
București
sâmbătă, 25 mai 2024
AcasăSportMotreanu: Gestul de a candida pentru funcţia de chestor nu a fost...

Motreanu: Gestul de a candida pentru funcţia de chestor nu a fost unul împotriva conducerii PNL

Deputatul liberal Dan Motreanu a declarat, miercuri, că gestul de a candida pentru o funcţie de chestor al Camerei Deputaţilor nu a fost unul împotriva conducerii centrale a PNL, care o propusese pe Alina Gorghiu, el arătând că a fost o competiţie democratică în interiorul grupului, potrivit Mediafax.

“Nu am candidat împotriva conducerii centrale al PNL pentru funcţia de chestor al Camerei. A fost vorba de o competiţie democratică în interiorul partidului. BPC a venit cu o propunere pentru funcţia de chestor, dar a existat posibilitatea depunerii de candidaturi pentru această funcţie în grup, iar colegii au considerat că trebuie sa-mi păstrez această funcţie şi pe mai departe, având în vedere experienţa mea”, a spus Motreanu.

El a arătat că BPC al PNL a propus-o grupului parlamentar pe Alina Gorghiu pentru funcţia de chestor şi a arătat că, în urma faptului că şi-a depus şi el candidatura, a câştigat în interiorul grupului, cu 58 de voturi “pentru” şi 36 de voturi “împotrivă”.

Motreanu a spus că şi Ludovic Orban l-a contracandidat pe Dan Radu Ruşanu, propus de BPC al PNL pentru funcţia de lider de grup, însă a pierdut.

Deputatul PNL Dan Radu Ruşanu a fost ales liderul deputaţilor liberali, în timp ce secretarul general al PNL, Eduard Hellvig, a fost validat pentru poziţia de vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor, în timp ce Dan Motreanu este propus chestor din partea grupului PNL.

La şefia grupului PNL din Camera Deputaţilor şi-au depus candidatura Dan Radu Ruşanu şi Ludovic Orban, însă acesta din urmă a pierdut competiţia.

În acelaşi timp, a fost validat ca propunere a PNL pentru funcţia de vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor Eduard Hellvig, pentru cea de chestor Dan Motreanu, precum şi pentru poziţia de secretar Cristian Buican.

Cele mai citite

Șeful CE nu va exclude cooperarea cu parlamentarii de extremă-dreapta ai Europei

Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a răspuns din nou criticilor care au denunţat disponibilitatea sa de a coopera cu grupurile de dreapta...

Reforma poliției americane s-a amânat chiar și la patru ani de la decesul lui George Floyd

Moartea lui George Floyd a devenit un strigăt de mobilizare pentru echitate și justiție rasială, dar patru ani mai târziu, calea spre o reformă...

Consilier PSD sub control judiciar pentru fraudă cu fonduri europene

În dimineața zilei de vineri, în jurul orei 04:00, procurorii Direcției Generale Anticorupție (DGA) Buzău, sprijiniți de trupele speciale ale IPJ Buzău, au...
Ultima oră
Pe aceeași temă