13.3 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSportMişcarea Populară, lansată oficial

Mişcarea Populară, lansată oficial

Fundaţia “Mişcarea Populară”, anunţată de consilierul prezidenţial Cristian Diaconescu la scurt timp după ce Traian Băsescu şi-a declarat despărţirea de PDL, a fost lansată oficial ieri. Preşedintele organizaţiei este Marian Preda, decanul Facultăţii de Sociologie şi Asistenţă Socială a Universităţii Bucureşti, iar printre membrii fondatori se numără consilierii prezidenţiali Cristian Diaconescu, Daniel Funeriu şi Sebastian Lazaroiu.
 
Marian Preda a declarat, la conferinţa de presă care a însoţit lansarea, că Mişcarea Populară nu se va transforma în partid politic şi că nu va accepta în rândurile sale “pe cei care fac politică la vârf. Acest lucru nu îi exclude pe oamenii politici tineri, ziarişti”. 
 
Preşedintele a adăugat că Mişcarea doreşte să ajungă mai ales în provincie, pentru că problemele din ţară nu ajung la Bucureşti. “Noi vorbim de o Românie cu fruntea sus, nu cu mâna întinsă. 51% din cetăţenii români cu drept de vot au rămas acasă, pentru că nu mai au încredere în clasa politică, în nici una dintre ofertele politice. Acestora li se adresează Mişcarea Populară. Vom merge în ţară să ascultăm vocea celor activi economic, uitaţi de masa politică. Vrem să creăm o adevărată mişcare de jos în sus şi, împreună, să reclădim încrederea în România”, a declarat Marian Preda, citat de ziare.com.
 
Ulterior, pe site-ul Mişcării Populare, a fost publicat un manifest sub titlul “Ne-am săturat! Vrem altceva”. “Ne-am săturat să vedem România furată, vândută, compromisă, minţită, ţinută la coada Europei! Vrem o Românie prosperă, modernă şi democratică, o Românie europeană de care să fim mândri! Ne-am săturat să vedem cum se închid fabricile, scad procentele alocate investiţiilor şi dispar locurile de muncă! Vrem să vedem investiţii şi locuri de muncă! Ne-am săturat să vedem câmpurile nemuncite şi coadă la pomenile sociale ! Vrem să-i vedem la muncă pe cei apţi,  nu cu mâna întinsă la Stat după ajutor social!”, se arată în manifest. Reprezentanţii Mişcării Populare au arătat că doresc schimbarea clasei politice româneşti, deşi acţionează doar ca o organizaţie non-guvernamentală. Aceştia au ţinut să se distanţeze oficial de toate partidele politice. “Ne-am săturat de PSD, PNL; PC, UNPR, USL, UDMR, PP-DD, PDL! Ne-am săturat să nu mergem la vot sau să tot sancţionăm prin vot negativ! Vrem alţi oameni în spaţiul public”, potrivit aceluaşi document.
 
Pe de altă parte, Marian Preda a admis că preşedintele Traian Băsescu se află în spatele ideii de a crea Mişcarea Populară. “Preşedintele este cel mai important susţinător al nostru”, a menţionat liderul organizaţiei. De altfel, după lansarea oficială, preşedintele statului a luat masa cu membrii fondatori ai Mişcării, potrivit Realitatea TV. 
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă