19.1 C
București
duminică, 16 iunie 2024
AcasăSportMesaj intern pentru Crin: „Wake up man!“

Mesaj intern pentru Crin: „Wake up man!“

„Lideri aleşi de noi, nu păpuşi numite de voi”, „Revoluţia bunului simţ – da, revoluţia bunului plac – nu”, „Revoluţia bunului simţ, doar la televizor în prime-time?!!”, „Crin, wake up man!”, sunt doar câteva dintre mesajele cu care a fost întâmpinat Crin Antonescu de către colegii săi prahoveni.

Cei 30-40 de membri ai PNL Prahova au venit la sediul central al partidului pentru a-şi transmite fără ocolişuri nemulţumirea faţă de demiterea vechii conduceri a filialei şi numirea unor şefi interimari care nu se bucură de susţinerea membrilor.

„Sunteţi cumva de la PDL?”, a fost reacţia iritată a lui Antonescu. El le-a promis, totuşi, protestatarilor că situaţia de la Prahova va fi rezolvată conform statutului partidului. „La Prahova, căutăm o soluţie ca să avem o organizaţie care se bate cu PDL şi cu doamna Anastase (Roberta Anastase – n.r.), nu care face jocurile doamnei Anastase. Asta consider eu că e de bun simţ”, le-a mai spus Antonescu colegilor.

Fostul lider al filialei, Adrian Semcu, a fost demis, în decembrie 2011, la propunerea lui Crin Antonescu, iar interimar a fost numit Mircea Roşca. Oficial, preşedintele PNL a invocat „nevoia ca o organizaţie, într-un an electoral, să funcţioneze coerent şi eficient”.

Neoficial, lui Semcu i s-ar fi imputat, după cum singur spunea la momentul respectiv, două lucruri: neexcluderea lui Dinu Patriciu (membru al PNL Prahova) şi susţinerea senatorului Teodor Meleşcanu pentru preşedinţia CJ Prahova, în condiţiile în care acesta avea cu mai bine de zece procente în faţa social-democratului Mircea Cosma, impus drept candidat al USL.

 

Unde mai sunt probleme

La situaţia de la Prahova s-a ajuns după ce PSD a cedat în favoarea PNL candidatura la şefia CJ Buzău. După ce şefii de la centru ai USL au decis că va intra în cursă senatorul Cristinel Bîgiu, în defavoarea actualului preşedinte al CJ, Valentin Mocanu, protocolul USL a fost rupt, iar social-democraţii au cerut să candideze separat de liberali.

Chiar şi aşa, Crin Antonescu spune că nu ar fi vreo problemă: „Rămâne cine ne-am înţeles, am negociat, am parafat şi am anunţat public. Cred că asta e o chestiune rezolvată de multă vreme”.

A doua ruptură de protocol a survenit nu mai departe de zilele trecute în Caraş-Severin. De data aceasta, nemulţumirea este legată de cedarea a jumătate din candidaturi către PNL, în condiţiile în care social-democraţii cred că pot obţine majoritatea mandatelor fără ajutorul liberalilor. Cu alte cuvinte, pesediştii nu văd de ce să promoveze în campania electorală candidaţi liberali în loc să fie oamenii lor pe listă şi să câştige.

Situaţii deosebit de delicate, chiar dacă nu s-a ajuns, deocamdată, să se vorbească de ruperea protocolului, au fost şi mai sunt la Iaşi, Botoşani, Călăraşi, Dolj, Dâmboviţa, Satu-Mare şi chiar Bucureşti.

La Iaşi, s-ar putea spune că a fost dezamorsat conflictul o dată cu plecarea lui Tudor Ciuhodaru la UNPR, iar Gheorghe Nichita (PSD) a rămas fără contracandidat în USL. Candidat al Uniunii la CJ Iaşi a fost desemnat Cristian Adomniţei.

La Botoşani, după mai multă vreme în care a susţinut că nu va face campanie pentru deputatul PNL Florin Ţurcanu, şeful PC Botoşani, Paul Onişa, şi-a anunţat susţinerea doar la solicitarea expresă a liderilor centrali ai USL. Rămâne de văzut dacă şi cum se va concretiza susţinerea anunţată.

 

Sechelariu, bătăi de cap pentru Stavarache

La Bacău, un alt judeţ în care USL a scârţâit încă de la început (protocolul a fost semnat târziu, la Bucureşti, prin interpuşi), fitilul este aprins de Dumitru Sechelariu. Fostul baron PSD şi-a anunţat decizia de a candida iar la Primăria Bacău, funcţie râvnită, pentru încă patru ani, de Romeo Stavarache (PNL).

Deranjat de această intrare în cursă, Stavarache s-ar fi plâns colegilor din conducerea PNL că în spatele candidaturii s-ar afla Viorel Hrebenciuc.

Nemulţumirilor din teritoriu pe marginea procentului alocat PNL pe listele comune de candidaţi şi/sau a numelor candidaţilor, li se adaugă în ultima vreme şi acuzaţii de negocieri subterane cu democrat-liberalii pentru formarea de noi majorităţi după alegerile locale.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă