20 C
București
duminică, 16 iunie 2024
AcasăSportLudovic Orban: Zgonea nu este etern în fruntea Camerei Deputaţilor

Ludovic Orban: Zgonea nu este etern în fruntea Camerei Deputaţilor

Scandal în Camera Deputaţilor după propunerea de modificare a regulamentului Camerei astfel încât preşedintele forului să poată fi revocat doar cu acordul grupului care l-a propus. Liberalii susţin că o astfel de modificare nu ar mai permite schimbarea din funcţie a actualului preşedinte, Valeriu Zgonea.

Întrebat în legătură cu modificările la Regulamentul, Ludovic Orban, liderul grupului deputaţilor PNL, a declarat că partidul său nu este de acord cu ele, ci susţin actualele prevederi, fiind o decizie a Curţii Constituţionale la schimbarea foştilor preşedinţi ai Camerelor Roberta Anastase şi Vasile Blaga.

Vă mărturisesc că am rămas surprins de informaţiile care au fost prezentate public cum că parlamentarii PNL ar fi fost de acord cu modificarea Regulamentului referitor la schimbarea preşedintelui Camerei Deputaţilor. Nu am fost de acord, noi susţinem menţinerea reglementărilor care există în materie de schimbarea preşedintelui. Nu cred că preşedintele trebuie schimbat numai cu acordul grupului parlamentar care l-a propus. Există o hotărâre a Curţii Constituţionale pe speţa schimbării preşedinţilor celor două Camere, şi mă refer la Roberta Anastase şi Vasile Blaga, în care Curtea Constituţională deja s-a pronunţat. Regulamentul nu poate să cuprindă altceva“, a afirmat Orban.

Ca atare, Zgonea nu este etern în fruntea Camerei Deputaţilor“, a adăugat Orban, informează Mediafax.

Proiectul de modificare a Regulamentului Camerei Deputaţilor prevede că preşedintele Camerei va putea fi revocat înainte de expirarea mandatului, numai la propunerea liderului grupului parlamentar din care face parte, eliminându-se posibilitatea revocării acestuia la schimbarea majorităţii.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă