16.4 C
București
duminică, 26 mai 2024
AcasăSportLIVE TEXT. Băsescu, ATAC la USL: Eu nici nu am pus pe...

LIVE TEXT. Băsescu, ATAC la USL: Eu nici nu am pus pe nimeni să fure voturi şi nici nu sunt suspectat de fraudă la referedum. Cei care au fost prinşi cu liste false sunt cei de la USL

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, că îi roagă pe români să nu voteze niciun candidat despre care ştiu că are dosar penal, el transmiţând totodată liderilor USL să nu îşi imagineze că un ministru cu dosare penale va avea ocazia să depună jurământul în faţa sa, potrivit Mediafax.

“Indiferent cât de frumos le vorbeşte un candidat, indiferent că e de la USL, că e de la ARD, dacă ştiu din presa locală sau de la televizor că are un dosar penal, îi rog să nu îl voteze!”, a spus Băsescu, într-o conferinţă de presă.

Urmăriţi cele mai importante declaraţiile ale preşedintelui, în format LIVE TEXT

I-am prevenit pe liderii USL că voi reacţiona dacă fac din mine subiect de campanie.

Reacţia la minciunile domnilor de la USl care susţin sus şi tare că preşedintele trebuie să fie neutru dar ei îl folosesc pe preşedinte în materialele de campanie.

Prima afirmaţie din mesajele pe care trebuie să le transmită candidaţii: “Europa îi cere lui Traian Băsescu să respecte rezultatele alegerilor”. Asta e o mare minciună, nu mi-a spus nimeni aşa ceva.

Citeşte şi editorialul: Capcana lui Băsescu

“Alegerile din 9 decembrie sunt o continuare a luptei cu Traian Băsescu”. Oamenii ăştia o ţin sus şi tare că vor coabitare iar acum această minciună este demontată în scris. Acest mesaj doar îi întăreşte imaginea lui Ponta de om care minte. Unii ar zice că minte cum respiră.

Un alt mesaj este “Ieşirile lui Traian Băsescu din ultima vreme demonstreazâ că opţiunea suspendării a fost una bună”. Nu eu am primit după referendum o listă cu 11 puncte care trebuiau respectate.

“Pentru că ARD nu există, Traian Băsescu încearcă să deturneze în mod neoficial rezultatul alegerilor”.. Cum aş putea eu să deturnez rezultatul alegerilor? Eu nici nu am pus pe nimeni să fure voturi şi nici nu sunt suspectat de fraudă la referedum. Cei care au fost prinşi cu liste false şi buletine de vot băgate fără ca oamenii să fi fost la vot sunt cei de la USL şi nici eu. Este credinţa celor care încă mai gândesc ca nişte bolşevici câ pot să mintă în continuare pentru că au o mare distribuţie media prin televiziunea lui Felix şi a lui Ghiţă.

Domnii de la USL sugerează că viitorul prim ministru este ales prin vot  şi poate fi respins de Traian Băsescu. Alegerile astea sunt parlamentare. Nu se alege primul ministru. Atributul constituţional de desemnare a primului ministru îi revine preşedintelui.

“Toate aceste declaraţii iresponsabile pe care Băsescu le-a făcut în ultima vreme a creat nelinişti în rândul liderilor europeni şi a stârnit reacţii în cadrul UE”. Ca să încep cu o glumă, toţi au cearcăne al ochi. E o mare minciună. Aceşti oameni sunt partenerii mei de 8 ani. O astfel de afirmaţie este lipsitâ de decenţă.

Liderii europeni sunt neliniştiţi din cauza atacurilor permanente la Justiţie, la instituţii independente, la afectarea prin decizii a statului de drept, de faptul că doi miniştri, Borbely şi Dobre nu pot fi anchetaţi deoarece parlamentul refuză să le ridice imunitatea. Liderii pot fi neliniştiţi de plagiat. Liderii europeni sunt neliniştiţi că România nu a făcut ce trebuie pentru a continua absorbţia fondurilor europene.

“Este de neconceput să existe chiar şi o bănuială că preşedintele nu ar oferi mandatul de premier unei persoane susţinute de parlament”. Voi desemna un prim-ministru care va trebui să treacă printr-un vot majoritar din Parlament. Majorităţile parlamentare se fac în Parlament.

Asta este confirmarea dorinţei de coabitare a lui Victor Ponta. Acest om nu are limită în a minţi. E vital pentru România să fie stabilitate, să putem coabita.

Când ai parlamentari şi miniştri cărora nu le-ai ridicat imunitatea, cum mai rezolvi problema aderării la Schengen? Stim că e legată de MCV Cei doi lideri USL au început să împartă posturi. Să nu vândă

pielea ursului din pădure. Măcar să nu ia banii înainte.

Să nu-şi imagineze că un ministru cu dosar penal, chiar dacă a fost trecut prin Parlament, va avea ocazia să depună jurământul în faţa mea!

Le sugerez românilor ca, indiferent cât de frumos le vorbeşte un candidat, fie că e de la USL sau ARD, dacă ştiu că are dosar penal, îi rog pe români să nu-l voteze.

Îi rog pe români să nu-i voteze pe candidaţii care au dosar penal. Ar fi un semnal extraordinar că românii nu tolerează corupţia şi că românii nu sunt neapărat egali cu clasa lor politică. Că înţelepciunea lor este mai mare decât cea  pe care au arătat-o Parlamentul.

Vreau să felicit Parlamentul pentru cum a fost rezolvat cazul Trăşculesc dar deplâng faptul că nu au fost rezolvate cazurile Stan, Dobre, Diaconu etc.

Legat de aceste atacuri ale USL nu am avut ce să discut cu Victor Ponta când ele sunt deja distribuite în teritoriu. Nu am ce să comentez, ci doar să reacţionez.

Orice presiune ar face USL, nu voi abdica de la Constituţie. Nu-mi voi aşeza pe conştiinţă să abdic de la responsabilităţi constituţionale doar ca să îmi fie bine şi ne înţelegem.

Autoritatea Electorală Permanentă a numărat numai voturile duble, nu şi listele false.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă