21.3 C
București
duminică, 16 iunie 2024
AcasăSportLiderii PNL se reunesc într-o şedinţă informală la sediul USL

Liderii PNL se reunesc într-o şedinţă informală la sediul USL

Liderii PNL se reunesc, vineri la prânz, într-o şedinţă informală la sediul USL, împreună cu preşedintele PNL, Crin Antonescu, pentru a discuta despre situaţia din Uniune şi strategia parlamentară a liberalilor pentru săptămâna viitoare, informează Mediafax, citâd surse din PNL.

Potrivit surselor citate, la sediul USL urmează să ajungă mai mulţi vicepreşedinţi ai PNL pentru a analiza situaţia majorităţii parlamentare în scenariul unei ruperi a USL şi a încercării PSD de a promova un nou guvern, au mai precizat sursele citate.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, joi, că are convingerea că liderul PNL Crin Antonescu a luat practic decizia de a candida la Preşediniţie din partea opoziţiei, pentru că până acum candidaţii opoziţiei au câştigat de fiecare dată.

Citeşte şi: PNL: PSD pare a fi decis că meargă mai departe în afara USL

“Cred că problema în realitate şi aş vrea să nu ne mai ascundem după vorbe, problema este convingerea şi a mea şi a colegilor mei că domnul Crin Antonescu a luat decizia de a candida (la prezidenţiale n.r.) în opoziţie cu guvernarea, pentru că e mai uşor să critici şi e mai uşor să nu răspunzi de nimic”, a precizat Ponta.

El a menţionat că este dezamăgit de această decizie a lui Antonescu şi că şi-ar dori ca până luni să se găsească o soluţie astfel încât USL să meargă înainte.

Ponta a menţionat că îi pare rău că Antonescu a ajuns să decidă să meargă singur la prezidenţiale şi a spus că este gata să dea curs tuturor propunerilor de miniştri făcute de PNL.

Anterior, surse politice declarau că Ponta le-a spus, joi, social-democraţilor reuniţi la hotelul Rin, că liderul PNL Crin Antonescu “şi-a făcut nişte calcule şi va candida la Preşedinţie din partea opoziţiei”.

Potrivit acestor surse, în interiorul reuniunii PSD s-a ţinut un singur discurs, de către Victor Ponta, în timpul căruia au fost proiectate imagini de la Congresul PSD din urmă cu patru ani, când actualul preşedinte al formaţiunii a preluat funcţia.

Ponta le-a spus social-democraţiilor că “în mare, Crin Antonescu şi-a făcut nişte calcule şi va candida la Preşedinţie din partea opoziţiei”, au mai declarat sursele.

“Lucrurile stau aşa, şi acum să vedem ce facem”, le-a mai spus Ponta social-democraţilor.

Preşedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a declarat înaintea reuniunii că liderii PSD, PC şi UNPR nu s-au întrunit ca să petreacă, ci pentru a face un bilanţ al celor patru ani de când Ponta a fost ales preşedinte, dar şi pentru a discuta despre viitorul USL.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă