7.9 C
Bucharest
Saturday, 2 December 2023
HomeSportLegea ANI va intra miercuri în dezbaterea plenului Senatului

Legea ANI va intra miercuri în dezbaterea plenului Senatului

Conducerea Senatului a decis luni să amâne cu o zi termenul de depunere a raportului pe noua Lege ANI, astfel că cele două Comisii sesizate pe fond – juridică şi pentru drepturile omului – vor finaliza de discutat amendamentele marţi, urmând ca miercuri textul să intre în atenţia plenului, scrie NewsIn.

Preşedintele Senatului Mircea Geoană a anunţat această decizie a Biroului Permanent, anume ca dezbaterea Legii ANI să fie trecută pe primul punct al ordinii de zi de miercuri, atunci când se va da şi votul final asupra acestui act normativ.

Comisiile juridică şi pentru drepturile omului au decis luni să încheie dezbaterea pe noua Lege ANI în jurul orei 13.00, din cauza activităţilor grupurilor PDL, care au avut o întâlnire cu Traian Băsescu şi a şedinţei de plen pe Legea pensiilor, şi să ceară amânarea cu o zi a termenului de raport.

Astfel, preşedinţii celor două Comisii (Gyorgy Frunda şi Toni Greblă) s-au pus de acord să solicite întrunirea conducerii Senatului pentru a decide amânarea cu o zi a termenului de raport, stabilit iniţial pentru 10 mai, astfel ca plenul Senatului să înceapă dezbaterea Legii nu marţi, ci miercuri.

Săptămâna trecută, tot în cadrul unei şedinţe scurte a conducerii Senatului convocată înaintea plenului, s-a decis ca Legea ANI să aibă raportul finalizat pe 10 mai şi să intre în plen, marţi 11 mai.

Dezbaterea Legii ANI se va relua marţi dimineaţă, la Comisii, începând cu ora 9.00. Discuţiile s-au oprit după parcurgerea primelor 12 articole.

Cele mai citite

Conacul în care s-a hotărât Unirea, preluat de la Academia Română de CJ Galați, pentru restaurare

După zeci de ani în care a fost sediu IAS, loc de petreceri ale activiștilor PCR și motel „2 stele”, Conacul de la...

Primul român mort în Gaza ca prizonier al Hamas

Autorităţile israeliene au informat cu privire la decesul unei persoane cu dublă cetăţenie, israeliană şi română, ostatic în Fâşia Gaza, anunţă în această dimineaţă...

Conacul în care s-a hotărât Unirea, preluat de la Academia Română de CJ Galați, pentru restaurare

După zeci de ani în care a fost sediu IAS, loc de petreceri ale activiștilor PCR și motel „2 stele”, Conacul de la...
Ultima oră
Pe aceeași temă