29.5 C
București
duminică, 2 iunie 2024
AcasăSportLaszlo Tokes, curios sa vada cum va rezolva PPE situatia Elenei Basescu

Laszlo Tokes, curios sa vada cum va rezolva PPE situatia Elenei Basescu

Eurodeputatul Laszlo Tokes a declarat luni, la Oradea, ca asteapta cu interes rezolvarea situatiei admiterii Elenei Basescu in grupul Partidului Popular European, situatie similara cu a sa in anul 2007, cand membrii PDL din Romania i-au refuzat accesul.

"Eu nu sunt nicidecum impotriva admiterii domnisoarei Basescu, dar situatia este impotriva ei, precedentul creat chiar de dansii, membrii PDL", a spus Tokes in conferinta de presa, monitorizata de Agerpres.

Fostul episcop, care si-a dat demisia vineri, 19 iunie, din aceasta functie, in conditiile noului mandat plin in PE, a precizat ca, in mod firesc, va face parte din grupul Partidului Popular European, al carui membru este UDMR prin lista comuna, apreciind ca primirea sa in acest grup politic este "fireasca si automata" spre deosebire de situatia din anul 2007.

"Este o situatie foarte ciudata ca, dupa ce in 2007 delegatia romana nu a fost in stare sa ma accepte si mi-a oprit accesul in aceasta grupare, de data aceasta voi fi impreuna cu deputatii europarlamentari. Nu se pune problema opririi mele, dar s-a creat o situatie delicata prin intrarea in delegatia PPE a domnisoarei Elena Basescu. S-a reprodus aceeasi situatie ca a mea, sa vedem cum se va rezolva" – a spus Tokes.

Zsolt Szilagy, consilierul lui Tokes, a precizat ca, formal, este aceeasi situatie, ba, mai mult, Laszlo Tokes nu si-a dat niciodata demisia din UDMR.

"A fost ales independent, a dorit sa fie membru PPE, este aceeasi situatie. Suntem foarte curiosi daca sunt la fel de consecventi colegii de la PDL, asa cum au argumentat data trecuta in mod negativ, cum vor argumenta acum in mod pozitiv" – a afirmat Szilagy.

Laszlo Tokes pleaca luni la Bruxelles, marti urmand sa participe la prima sedinta de constituire a prezidiului delegatiei PPE. Asa cum a anuntat si in 2007, el doreste in continuare o cooperare buna si fructuoasa cu toti eurodeputatii romani, in interesul general.

Cele mai citite

Ciucă, Burduja și Ionuț Stroe au fost împreună pe stadion

Trei lideri de vârf al PNL, Nicolae Ciucă, Sebastian Burduja și Ionuț Stroe, au fost împreună la Stadionul „Arcul de Triumf” din București, în...

Ce fac politicienii dați în mintea copiilor, de 1 Iunie

Ilustrație: Marian Avramescu Ziua Internațională a Copilului, 1 Iunie, se încadrează, anul acesta, în perioada campaniilor electorale din România pentru alegerile locale și pentru...

Meniul la prânzul din familia Ceaușescu

Despre meniul familiei Ceaușescu s-au spus multe. Ba că era unul elitist, alcătuit din delicatese, ba dimpotrivă, că era unul simplu. În continuare...
Ultima oră
Pe aceeași temă