32 C
București
luni, 17 iunie 2024
AcasăSportKlaus Iohannis dezvăluie motivele care l-au făcut să promulge Codul Fiscal

Klaus Iohannis dezvăluie motivele care l-au făcut să promulge Codul Fiscal

Președintele Klaus Iohannis declarat, luni, că a promulgat Codul Fiscal. Șeful statului a explicat într-o conferință de presă, care este motivul pentru care a retrimis, în Parlament, Codul Fiscal.

Astfel, șeful statului consideră că era nevoie de dezbateri intense pe această temă, întrucât este un proiect important pentru economia românească.

”Codul Fiscal a fost retrimis de mine în Parlament. Foartă multe lume s-a întrebat care au fost motivele: Au fost două motive: Primul a fost legat că nu avusese loc o dezbatere publică așa cum se cuvine pentru Codul Fiscal. Eeste o lege foarte importantă și este nevoie de o dezbatere aprofundată. În parlament o asfel de dezbatere nu avuseze loc, în societatea civilă se dezbătuse foarte puțin. După retrimitere s-a și întâmplat. Ar fi fost bine să fi fost bine înainte”, a declarat șeful statului.

Al doilea motiv pentru care șeful statului a decis să retrimită în Parlament Codul Fiscal are în vedere responsabilitatea. 

”Al doilea motiv pentru care am trimis Codul Fiscal în parlament a fost legat de responsabilitate. Am vrut să se analizeze foarte bine și să se ajungă la varinata potrivită. Nu am considerat că este rolul meu să spun ce măsuri trebuie să rămână și ce să nu rămână. De aceea nu am vrut să intervin, am vrut să vorbească doar specialiștii”, a mai spus Iohannis.

Șeful statului s-a arătat mulțumit de modul în care au decurs dezbaterile pe Codul Fiscal și a precizat că acesta a fost motivul pentru care a decis să promulge proiectul de lege.

”A fost un lucru foarte bun că a fost promulgat în unanimitate. Sunt foarte mulțumit cum a decurs dezbaterea. Din aceste motive am promulgat, astăzi, Codul Fiscal”, a mai spus Iohannis.

———

Preşedintele Klaus Iohannis va susţine o conferinţă de presă la ora 19:00 o conferinţă de presă la Palatul Cotroceni, se anunţă într-un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

 

Cele mai citite

România a deschis scorul împotriva Ucrainei. 1-0, gol marcat de Stanciu

România a deschis scorul în meciul cu Ucraina, la turneul final al Campionatului European din Germania, Euro 2024. În minutul 29 al primei reprize, după...

Cele nouă puteri nucleare își dezvoltă arsenalul, avertizează SIPRI

Cele nouă țări recunoscute ca fiind puteri nucleare își dezvoltă arsenalul, avertizează Institutul Internațional de la Stockholm pentru Cercetări în domeniul Păcii (Stockholm International...

Edi Iordănescu: Astăzi s-a născut „Generația de Suflet”

Selecționerul Edi Iordănescu a vorbit după victoria istorică a României, scor 3-0 contra Ucrainei, la debutul din EURO 2024, despre ”Generația de Suflet” care...
Ultima oră
Pe aceeași temă