27.5 C
București
sâmbătă, 15 iunie 2024
AcasăSportÎncă un referendum pentru demiterea unui primar. Cine se teme că îşi...

Încă un referendum pentru demiterea unui primar. Cine se teme că îşi va pierde mandatul

Campanie de strângere de semnături pentru demiterea lui Gheorghe Nechita, primarul Iaşului, pe Facebook. Un grup de cetăţeni susţine că are în plan să ducă la bun sfârşit acest demers. Ca atare, au înfiinţat pagina Referendum pentru Iași unde ce-i care doresc să semneze pentru demiterea actualul primar la Iaşului o pot face. Până în prezent, pagina dedicată acestui demers a adunat peste 930 de aprecieri.

România liberă prezintă mai jos, integral, mesajul autorilor acestui demers:

"S-a vorbit mult pe acest subiect! Iata ocazia de a-l pune în practică! Este un demers serios și hotărât, menit în special să atragă atenția asupra a 12 ani de administrație dezastruoasă a orașului Iasi de către primarului Gheorghe Nichita și camarilei sale și identificării de idei, soluții pentru punerea Iașului pe hartă. Invităm pe cei care susțin acest demers să ni se alăture. Este o inițiativă a societății civile, (Referendum pentru IAȘI Community), pentru strângerea semnăturilor necesare declanșării referendumului de demitere a Primarului Municipiului Iași, domnul Gheorghe Nichita. Pentru motivele pe care le vom prezenta în curând, cetățenii Municipiului Iași doresc demiterea primarului Gheorghe Nichita prin Referendum. Aceasta acțiune se situează în afara oricărui partid politic. Membrii partidelor care susțin acest demers în interesul Iașului, sunt rugați să nu îl politizeze".

CITEŞTE ŞI  REFERENDUM pentru demiterea lui Robert Negoiţă. Locuitorii din sectorul 3 STRÂNG SEMNĂTURILE NECESARE

La începutul lunii decembrie a anului trecut şi locuitorii din sectorul 3 au iniţiat, tot pe Facebook, o acţiune de strângere de semnături pentru organizarea unui referendum pentru demiterea primarului Robert Negoiţă. Motivul unui astfel de demers este reprezentat de faptul că cetățenii sunt revoltați de încălcarea promisiunilor electorale, dar și de proiectele controversate ale primarului.

Până în prezent locuitorii sectorului 3 au reușit să strângă peste 3.000 de semnături din cele circa 100.000 necesare. Printre motivele invocata de cetăţeni sunt distrugerea spațiului verde din jurul blocurilor, lipsa de transparență decizională față de cetățeni, precum şi datoriile neplătite la ANAF ale edilului. 

Și Radu Mazăre este ținta unui astfel de demers. Din luna noiembrie a anului trecut un student din Constanța a început să strângă astfel de semnături deoarece Radu Mazăre nu s-a ţinut de promiune când a declarat că demisionează de la Primăria Constanţa dacă Victor Ponta va pierde alegerile prezidenţiale. Cum Klaus Iohannis a câştigat turul al doilea al alegilor prezidenţiale şi a devenit preşedintele României era de aşteptat ca şi Radu Mazăre, aşa cum a promis, să îşi dea demisia. NU a făcut-o nici până în ziua de azi.

Pentru organizarea unui astfel de referendum este nevoie de cel puțin 25% din semnăturile locuitorilor cu drept de vot.

 

Cele mai citite

Florin Răducioiu, amintiri despre Cupa Mondială din 1994

Florin Răducioiu a discutat despre echipa națională a României și despre perioada Campionatului Mondial din 1994. Fostul atacant al echipei AC Milan a participat...

Formația de handbal masculin CS Dinamo și-a anunțat noul antrenor

Spaniolul David Davis a fost numit în funcţia de antrenor al echipei masculine de handbal CS Dinamo Bucureşti, a anunţat campioana României pa pagina...

S-au împlinit 135 de ani de la moartea lui Mihai Eminescu

Cu prilejul comemorării a 135 de ani de la trecerea sa în neființă, poetul Mihai Eminescu a fost omagiat la mormântul său din Cimitirul...
Ultima oră
Pe aceeași temă