13.3 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSportIlieşiu, dat afară din PNL

Ilieşiu, dat afară din PNL

Senatorul Sorin Ilieşiu a fost exclus din PNL de Delegaţia Permanentă, cu 167 de voturi „pentru”, 19 voturi „împotrivă” şi 9 abţineri, informează Mediafax.

Ilieşiu a participat la şedinţa în care a fost exclus din PNL şi i-a anunţat apoi pe ziarişti care au fost rezultatele votului. Senatorul a declarat că el a propus vot secret asupra deciziei ca preşedintele Crin Antonescu să nu aibă niciun fel de înţelegere politică cu Traian Băsescu sau cu Mişcarea Populară.

De asemenea, Ilieşiu a propus vot secret asupra organizării unui Congres extraordinar al PNL care să voteze ca PNL să rămână la guvernare şi în USL, ca PNL să participe pe liste comune USL la europarlamnetare, astfel încât viitorul preşedinte al României sau premier să fie dat de PNL.

Ilieşiu a mai propus ca preşedintele PNL, Crin Antonescu, să facă pas înapoi, iar Călin Popescu Tăriceanu să preia interimar conducerea formaţiunii. El a menţionat că Antonescu nu i-a dat răspuns la nicio propunere, arătând că va face acest lucru dacă nu va fi exclus.

Ilieşiu a spus că va decide în perioada următpare dacă va rămâne senator independent, afliat unui grup, sau se va înscrie într-un alt partid parlamentar.

Ilieşiu anunţa pe 20 februarie că demisionează din PNL, menţionând că nu crede că propunerea de excludere din PNL mai poate fi invalidată şi precizând că nu se aştepta ca preşedintele Senatului României să îl numească “nătărău”.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă