16.1 C
București
joi, 30 mai 2024
AcasăSportHărdău după demisie: Nu sunt de acord ca Bucureştiul să conducă Clujul,...

Hărdău după demisie: Nu sunt de acord ca Bucureştiul să conducă Clujul, să căpuşeze politic filiala

Senatorul Mihail Hărdău spune că a demisionat, vineri, din fruntea PDL Cluj-Napoca pentru că nu a dorit ca organizaţia judeţeană să fie condusă de la Bucureşti, iar candidaţii impuşi de la centru “să căpuşeze politic filiala”, transmite corespondentul Mediafax.

Mihail Hărdău a declarat, vineri, după ce şi-a depus demisia din funcţia de prim-vicepreşedinte al PDL Cluj-Napoca în şedinţa Biroului Permanent Local (BPL) al filialei, că a dorit să atragă atenţia asupra faptului că PDL Cluj “trebuie să fie pe picioarele ei”.

“Am explicat colegilor cauzele care m-au determinat să iau această decizie de a demisiona, ei au înţeles, iar eu fac un pas înapoi din organizaţie. M-am retras pentru că nu pot să particip la organizarea alegerilor cu o structură aleasă nestatutar, nefiind respectat Statutul PDL în alcătuirea listelor de candidaţi. Nu pot să validez un asemenea experiment. Eu nu sunt de acord ca Bucureştiul să conducă Clujul, sub nicio formă. Nu sunt nici deştepţii lumii, nici deştepţii ţării. Clujul trebuie condus de clujeni, deciziile trebuie să rămână în Cluj. Cu această demisie aduc în atenţie la nivelul PDL Cluj că trebuie să fie pe picioarele ei. Dacă vin ajutoare din altă parte, să meargă unde e greu, unde e slabă organizaţia, nu să vină unii să căpuşeze politic filiala. Nu agreez ideea de a fi conduşi de Bucureşti”, a spus Hărdău.

Potrivit acestuia, PDL Cluj a mai trecut prin patru experimente cu candidaţi intraţi în Parlament pe listele filialei şi care, ulterior, au trecut la alte partide.

“Au fost patru parlamentari care nu aveau nimic cu PDL – Norica Nicolai adusă pe Alianţa DA, Graţiela Iordache, Mircia Giurgiu şi Şerban Rădulescu. Aceştia au absorbit din capacitatea de dezvoltare a PDL, ne-au slăbit, ne-au denigrat şi au plecat. Au fost patru experimente greşite, şi văd că se continuă”, a afirmat senatorul democrat-liberal.

Preşedintele PDL Cluj, deputatul Daniel Buda, a declarat, la rândul său, că Hărdău rămâne mai departe “o resursă importantă a partidului, care va fi folosită în campania electorală”.

“L-am chemat pe dl. Hărdău să mă însoţească în campania electorală”, a spus Buda.

Senatorul Mihail Hărdău, preşedinte al Comisiei de Învăţământ din Senat, declara, vineri dimineaţă, că va demisiona din funcţia de prim-vicepreşedinte al PDL Cluj-Napoca pentru a se delimita de modul “nestatutar şi nedemocratic” în care s-au stabilit candidaţii filialei pentru alegeri şi va rămâne simplu membru al PDL.

Hărdău a fost ales prim-vicepreşedinte al PDL Cluj-Napoca în aprilie 2011.

Mihail Hărdău este membru al PDL din 1996.

Surse din PDL Cluj declarau, la sfârşitul lunii septembrie, corespondentului MEDIAFAX, că Mihail Hărdău, fost ministru al Educaţiei, este nemulţumit de faptul că Adrian Papahagi va candida la Cluj-Napoca pe listele Alianţei România Dreaptă, deşi acesta “nu a muncit nimic şi este doar fiul tatălui său, Marian Papahagi”, fost director al “Accademia di Romania” din Roma.

“Domnul senator Mihail Hărdău nu este de acord cu candidatura lui Adrian Papahagi în Colegiul 1 Cluj-Napoca pentru Camera Deputaţilor, pe listele Alianţei România Dreaptă. Papahagi este susţinut de Fundaţia Creştin Democrată, iar domnul Hărdău a spus că este nemulţumit că se impune această candidatură deoarece Papahagi nu a muncit nimic, este doar fiul tatălui său, Marian Papahagi, fost director al «Accademia di Romania» din Roma. Domnul Hărdău a spus că ar putea candida împotriva lui Adrian Papahagi, pe acelaşi colegiu, şi îşi va găsi o altă opţiune, dacă situaţia nu se schimbă. Domnia sa a precizat că nu îi plac fripturiştii şi că vrea să câştige colegiul în baza capitalului electoral pe care îl are, pentru a-l scoate din joc pe Papahagi şi a-l trimite pe acesta la Paris, unde şi-a făcut studiile”, declarau sursele citate.

Potrivit acestora, Mihail Hărdău ar fi susţinut că decizia Alianţei România Dreaptă de a-l susţine pe Adrian Papahagi în Colegiul uninominal nr. 1 Cluj-Napoca pentru Camera Deputaţilor este “o decizie strâmbă”.

Mihail Hărdău îşi câştigase, la alegerile precendente, mandatul de senator în Colegiul nr. 1 Senat, care înglobează Colegiile 1 şi 2 pentru Camera Deputaţilor, iar la alegerile din iarnă ar fi vrut să candideze, potrivit surselor citate, în Colegiul 1 Cluj-Napoca, pe listele pentru Camera Deputaţilor.

Luni, senatorul PDL Mihail Hărdău a anunţat că nu doreşte să mai candideze pentru un nou mandat de parlamentar şi nu şi-a depus dosarul pentru niciun colegiu uninominal la alegerile din 9 decembrie.

Mihail Hărdău a susţinut, într-un comunicat de presă transmis luni, că îşi menţine punctul de vedere conform căruia în Colegiul 1 Cluj-Napoca de la Camera Deputaţilor este normal să candideze un membru al PDL “care a participat şi contribuit în ultimii 10 ani la construcţia organizaţiei municipale şi judeţene din Cluj”.

Pe listele ARD Cluj pentru Camera Deputaţilor s-au înscris pentru a candida la alegerile din 9 decembrie, printre alţii, actualii deputaţi PDL Daniel Buda, Petru Călian şi Adrian Gurzău, fostul consilier al premierului Emil Boc, Iuliu Păcurariu, consilierul judeţean Rareş Rusu, iar pentru Senat fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe, sau liderul PDL Câmpia Turzii, Cristian Haiduc.

Listele ARD Cluj pentru alegeri trebuie finalizate până în 15 octombrie.

Cele mai citite

Rusia va taxa suplimentar veniturile mari și companiile pentru a susține războiul din Ucraina

Rusia plănuieşte creşteri de taxe pentru veniturile mari şi companii, a anunţat marţi Ministerul de Finanţe, în contextul în care Moscova caută încasări suplimentare...

VIDEO. Ciolacu spune că va discuta cu Boloș despre salariul minim

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că urmează să aibă o discuţie cu ministrul Finanţelor, Marcel Boloș, despre creşterea la 300 de lei a sumei...

Lucrări finalizate fără proceduri legale!

La Zorești, comuna Vernești, a avut loc o adevărată minune la construirea unei baze sportive, dar nu fără controverse. O achiziție recentă a...
Ultima oră
Pe aceeași temă