Cosmin Contra, după ce România a învins Kazahstanul: "Sunt foarte fericit că am debutat cu o victorie”

Antrenorul echipei naționale de fotbal a României, Cosmin Contra, a declarat joi seara după victoria cu 3-1 în fața reprezentativei Kazahstanului, că este foarte fericit de succesul obținut la debutul său ca selecționer

Share

Adrian Bărbulescu 0 comentarii

Actualizat: 06.10.2017 - 07:55

Antrenorul echipei naționale de fotbal a României, Cosmin Contra, a declarat joi seara după victoria cu 3-1 în fața reprezentativei Kazahstanului, că este foarte fericit de succesul obținut la debutul său ca selecționer.

"Sunt foarte fericit că am debutat cu o victorie. Îi felicit pe băieți pentru atitudine, au muncit și au pus în aplicare planul tactic pe care l-am stabilit. Mă bucur că s-a văzut ceva schimbat în jocul nostru azi. Sper ca de acum înainte să jucăm din ce în ce mai bine. Nu vreau să analizez ce s-a întâmplat în era Daum. Băieții au avut o atitudine bună. M-aș fi bucurat să înscrie și Andone pentru că își dorește foarte mult. Îmi doresc să înscrie cât mai mulți jucători pentru că ăsta a fost punctul nostru slab până acum. Jucam bine în apărare, dar nu reușeam să înscriem. Sper ca acest meci să fie un nou început și să marcăm multe goluri", a spus Contra.

"Au fost și momente de relaxare în jocul nostru, momente în care le-am permis adversarilor să devină periculoși. Acum nu avem timp, dar vom analiza atent aceste lucruri pentru a elimina greșelile pe care le facem. În Danemarca vom merge să jucăm fotbal. Vrem să arătăm aceeași atitudine și să câștigăm. Sper să repetăm jocul din seara asta, mai ales că băieții au prins încredere. Mi-am pierdut vocea prin minutul 20 cred. Nu mai țin minte dacă s-a întâmplat după gol, dar am strigat la băieți de pe margine și mi-am pierdut vocea. O să-mi revin. Eu mă întorc cu plăcere acolo unde mă simt ca acasă. Iar aici, la Ploiești, m-am simțit ca acasă. Vom reveni aici să jucăm aici, de ce nu? Eu și băieții ne-am simțit bine", a adăugat selecționerul.

Constantin Budescu, autorul primelor două goluri ale României în meciul de joi seara, a fost unul dintre cei remarcați de Cosmin Contra. "Budescu a avut o evoluție bună azi și datorită coechipierilor. Este și meritul lor. El e pe drumul cel bun, dar trebuie să aibă continuitate. Azi a făcut un joc bun și pe faza de apărare. Merită să poarte tricoul cu numărul 10 (n.r. — Budescu a jucat în acest meci cu numărul 14) dacă va juca așa, dar nu e important cine poartă numărul 10. Și Grozav a jucat foarte bine astăzi", a precizat tehnicianul.

În ceea ce îl privește pe portarul Bogdan Lobonț, convocat la națională după patru ani, Contra a spus: "I-am zis lui Lobonț să meargă să vadă meciul de sus împreună cu analistul video. Iar la pauză a venit cu multe lucruri bune pentru noi care ne-au ajutat în repriza a doua. De asta l-am adus, ca să mă ajute".

Echipa națională de fotbal a României a învins formația Kazahstanului cu scorul de 3-1 (2-0), joi seara, pe stadionul ''Ilie Oană'' din Ploiești, în Grupa E a preliminariilor Cupei Mondiale din 2018, la meciul de debut al lui Cosmin Contra ca selecționer al echipei României.

CITEȘTE și Naţionala României a învins Kazahstan, scor 3-1, în preliminariile pentru Campionatul Mondial din 2018

Duminică, 8 octombrie, de la ora 19,00, pe stadionul Parken din Copenhaga, România, care nu mai are nicio șansă de calificare, va întâlni reprezentativa Danemarcei, în ultimul său meci din cadrul Grupei E a preliminariilor CM 2018.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...