6 C
Bucharest
Wednesday, 6 December 2023
HomeSportFotbalBergodi, înaintea derby-ului cu FCSB: „Sunt foarte curios care este nivelul nostru...

Bergodi, înaintea derby-ului cu FCSB: „Sunt foarte curios care este nivelul nostru în acest moment”

Cristiano Bergodi spune că derby-ul cu FCSB, din această seară, îi va arăta nivelul la care este formaţia sa la mijlocul sezonului regulat.

„E un meci foarte important, se întâlnesc echipele de pe locurile 1 şi 3, aşa că e o partidă de top pentru fotbalul românesc. E un meci cu orgolii mari. Va fi dificil pentru că jucăm şi în deplasare, dar meciul ne va arăta nivelul la care suntem. Eu unul sunt foarte curios care este nivelul nostru în acest moment pentru că întâlnim liderul clasamentului. O victorie cu FCSB ar fi super pentru noi. Însă noi dacă am scoate un punct acolo ar fi foarte important pentru că e un test împotriva echipei de pe primul loc”, a afirmat el.

Tehnicianul susţine că nu a pregătit surprize pentru adversari având în vedere că îi lipsesc jucători importanţi din cauza accidentărilor.

„Îmi lipsesc doi jucători importanţi (n.r. – Albion Rrahmani şi Claudiu Petrila), desigur, dar eu cred că cine va juca în locul lor o va face bine, aşa cum s-a întâmplat şi împotriva Universităţii Craiova. Kevin Soni nu era pregătit când a venit, de ieri a început să se antreneze cu noi. Să joace mâine e o utopie, nu, el nu e în lot. Poate după pauza competiţională o să îl folosim. El a avut probleme, nu a mai jucat de mult timp. Dar eu sper să ne ajute în viitor. Noi nu surprindem pe nimeni, pentru că în general se ştie ce jucăm. Însă FCSB are mulţi jucători, se schimbă mulţi după o repriză, după un meci, şi atunci nu se ştie clar cine va juca la ei. Dar îl aşteptăm pe domnul Becali (n.r. – patronul FCSB, Gigi Becali) să iasă la televizor şi să ne dea primul lor unsprezece. Glumesc, desigur, ca să mai detensionez atmosfera. De exemplu, nu se ştie dacă Florinel Coman va reveni la ei. Însă mie îmi place să avem noi propria identitate, să nu ne intereseze cine joacă la adversari”, a menţionat Bergodi.

„Am făcut o analiză, FCSB este o echipă bună, redutabilă, chiar dacă acum nu trece printr-un moment extraordinar. Dar are jucători foarte buni, în special de la mijloc în sus, au tehnică, viteză, şi nu e uşor deloc să joci împotriva lor. Sigur că au pierdut teren în ultimele meciuri, CFR s-a apropiat la un punct, aşa că sigur că e o luptă mare pentru campionat. Toate echipele au însă fluctuaţii. După toate problemele pe care le-am avut până acum cred că trebuie să ne bucurăm că suntem pe locul 3, care care nu-l pierdem indiferent de rezultatul de mâine. Eu spun că suntem în grafic la jumătatea sezonului regulat, fără să fim prea entuziaşti de asta”, a adăugat antrenorul.

Derby-ul dintre FCSB și Rapid se dispută astăzi, de la ora 20:30, pe Arena Naţională din Capitală.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Cîțu, la ieșirea de la DNA: “Mi-am îndeplinit atribuțiile de prim-ministru cu respectarea legislației în vigoare”

Senatorul Florin Cîțu, fost premier, susține că a aprobat achizițiile de vaccinuri anti - Covid "cu respectarea legislației în vigoare". Cîțu a făcut această declarație...

Noul tren electric a circulat tractat de o garnitură de marfă

Sosirea primului tren electric cumpărat din Polonia s-a făcut ieri cu mare tam-tam în Gara de Nord din București. Numai că, în realitate,...

Dacă România forța un vot pentru Schengen, ar fi primit un nou veto, recunoaște premierul Ciolacu

Dacă România ar fi insistat să se organizeze un nou vot în Consiliul JAI, candidatura noastră pentru Schengen ar fi fost, din nou, blocată...
Ultima oră
Pe aceeași temă