4 C
Bucharest
Wednesday, 29 November 2023
HomeSportElena Udrea: Mi-am închis creditul pentru terenul luat în 2007

Elena Udrea: Mi-am închis creditul pentru terenul luat în 2007

Ministrul Dezvoltării şi Turismului, Elena Udrea, scrie pe blogul său că a reuşit să-şi închidă creditul contractat în anul 2007 vânzând terenul pentru care folosise banii, potrivit Mediafax. Udrea precizează că, în urma tranzacţiei, nu a încasat niciun ban, dar se declartă mulţumită că a rezolvat problema.

Udrea aminteşte că în anul 2007, înainte de cirza economică, a contractat creditul la BRD pentru achiziţionarea unui teren. Ea menţionează că avea de gând să construiască locuinţe din vânzarea cărora să acopere creditul şi să rămână cu un profit.

“Creditul era la fel ca oricare altul contractat de un dezvoltator imobiliar obişnuit. Pur şi simplu, nu am avut bani să mai construiesc acolo, mai ales că vânzările la celălalt bloc pe care-l construisem nu au mers grozav. Văzând că lucrurile nu se îmbunătăţesc, am decis să vând terenul, cedând astfel şi creditul către cumpărător. În urma tranzacţiei nu am încasat nicio sumă de bani, dar sunt mulţumită că am rezolvat problema creditului”, relatează Elena Udrea.

În 20 iunie 2010, Elena Udrea declara, la Pro Tv, că afacerile familiei sale merg mai prost decât ale altor companii în timp de criză şi că are un credit de 3 milioane de euro pe care îi este greu să îl achite, menţionând că există şi posibilitatea executării bunurilor cu care a garantat.

Elena Udrea a vorbit în repetate rânduri despre dificultatea cu care îşi achită ratele la acest credit.
Întrebată, în 3 iunie 2010, de jurnalişti cum reuşeşte să achite ratele la împrumutul pe care îl are, Udrea a răspuns: “Ca toţi românii, greu, dar, ştiţi cum e, problemele personale pe ultimul loc”.

Anterior, într-o conferinţă de presă, ministrul Dezvoltării şi Turismului, Elena Udrea, declarase că în această perioadă avea “insomnii din foarte multe motive”, unele finalizându-se, dimineaţa, “cu idei bune”, precum transparentizarea activităţii instituţiei prin transmiterea pe Internet a deschiderii ofertelor la licitaţii.

“Am insomnii din foarte multe motive în perioada asta”, a declarat Udrea, într-o conferinţă de presă, întrebată dacă are insomnii din cauza creditului pe care trebuie să-l ramburseze. Ea a susţinut că multe insomnii “s-au finalizat bine dimineaţa, cu idei bune”.

Cele mai citite

Judecătorii CCR au dispus că anularea pensiilor parlamentarilor nu se aplică celor cu cel puțin un mandat complet înainte de intrarea în vigoare a...

Judecătorii Curții Constituționale a României (CCR) au decis, marți, cu unanimitate de voturi, că anularea pensiilor parlamentarilor nu se aplică celor cu cel puțin...

Atacurile asupra trupelor americane din Irak și Siria s-au oprit de la armistițiul Israel Hamas

Atacurile altădată aproape zilnice asupra trupelor americane staţionate în Irak şi Siria au încetat de când armistiţiul dintre Israel şi Hamas a intrat în...

Lupte grele se dau în estul Ucrainei, la Avdiivka

Lupte grele se dau în estul Ucrainei, anunță ucrainenii. Aceștia spun că rușii încearcă să ocupe orașul Avdiivka și avansează din toate părțile, a...
Ultima oră
Pe aceeași temă