26.9 C
București
duminică, 2 iunie 2024
AcasăSportDisputa EBA - Andreea Vass, legata de scrisoarea eurodeputatului ungar Surjan Laszlo

Disputa EBA – Andreea Vass, legata de scrisoarea eurodeputatului ungar Surjan Laszlo

O scrisoare a eurodeputatului ungar Surjan Laszlo, in care acesta pune sub semnul intrebarii admiterea Elenei Basescu in grupul PPE din PE, provoaca o disputa intre fiica sefului statului si fosta consiliera a lui Theodor Stolojan, Andreea Vas, cu o zi inaintea acceptarii candidaturilor si adeziunilor, transmite Mediafax.

Elena Basescu a declarat, pentru editia de luni a ziarului Cotidianul, ca mesajul europarlamentarului ungur este "o razbunare a faptului ca domnisoara Vass nu a prins un loc eligibil".

"Nu ma ingrijoreaza aceasta scrisoare deoarece ea vine ca urmare a unei prietenii intre domnisoara Vass si acest domn deputat maghiar, cei doi cunoscandu-se de pe vremea cand lucrau in Comisia de bugete a PE. O vad pur si simplu ca pe o razbunare a faptului ca domnisoara Vass nu a prins un loc eligibil si doresc sa precizez ca ar fi fost imposibil ca eu sa am o asemenea influenta si putere, atata timp cat eu activez in cadrul organizatiei de tineret si nu am nicio alta legatura cu seniorii partidului. Plasarea domnisoarei Vass pe un loc neeligibil a avut legatura probabil cu faptul ca aceasta a atacat o parte din membrii partidului si nu a avut sustinerea niciunei organizatii", a declarat pentru Cotidianul, Elena Basescu.

Andreea Vass se declara, luni, pe blogul personal, uimita sa citeasca "o astfel de declaratie" si sustine ca "cineva o informeaza total eronat pe domnisoara Elena Basescu".

"Daca am ceva de spus o fac direct si transparent, ca pana acum. Nu am nevoie de intermediari. De pilda, sunt uimita sa citesc o astfel de declaratie si nu pot sa o interpretez altfel decat ca cineva o informeaza total eronat pe domnisoara Elena Basescu. Cu atat mai mult cu cat nu am atacat pe nimeni din partid si au vazut cu totii ca atat Presedintele, cat si EBA, in calitatea sa de candidat independent, au declarat public, in variate forme, ceea ce mentionam si eu intr-un vechi comentariu de pe blog, care a starnit nemultumirea colegilor: «Cred ca prezenta ei pe listele PDL poate aduce prejudicii atat Presedintelui, cat si partidului»", scrie Vass.

Ea sustine ca nu a fost la Parlamentul European saptamana trecuta si nu a primit mail de la deputatul ungar Surjan.

"Acum lucrez la Guvernul Romaniei. Nu sunt prietena cu domnul deputat maghiar. Daca am fi fost prieteni primul lucru pe care i l-as fi recomandat ar fi fost sa intervina pe langa eurodeputatii UDMR pentru a nu mai solicita autonomia regiunilor cu populatie de etnie prepoderent maghiara din Romania", scrie Vass.

Ea adauga ca nu l-a contactat niciodata pe Surjan, nici macar in cadrul PE si ca nu a fost colega cu acesta in Comisia de Bugete.

Cele mai citite

Maia Sandu a numit un nou procuror general al Republicii Moldova. Ion Munteanu a câștigat un concurs la care a avut doi contracandidați

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, l-a numit pe Ion Munteanu în funcția de procuror general al Republicii Moldova. Ion Munteanu a obținut această funcție în...

Arhiepiscopia Romano-Catolică organizează o procesiune care celebrează Taina Sfintei Euharistii

Arhiepiscopia Romano - Catolică de București organizează, în ziua de duminică, 2 iunie 2024, o procesiune cu ocazia Solemnității „Trupul și Sângele Domnului”, care...

Câte statui ale Ungariei a ridicat, din bani publici, Ilie Bolojan la Oradea

Baronul liberal de Oradea, Ilie Bolojan, în prezent președinte al Consiliului Județean Bihor, a ajuns mare vedetă națională când a demontat statuia lui...
Ultima oră
Pe aceeași temă