18.4 C
București
joi, 23 mai 2024
AcasăSportDinamo scapă de retrogradare grație Covid-19

Dinamo scapă de retrogradare grație Covid-19

Comitetul de Urgență al FRF a decis înghețarea play-off-ului și a play-out-ului Ligii 1 și menținerea actualului clasament, pe baza căruia vor fi împărțiți banii din drepturile TV.

Amânate din cauza infectării cu Covid-19 a fotbaliștilor, Dinamo București scapă de retrogradarea directă și nu va fi nevoită nici măcar să treacă printr-o dublă de baraj.

Politehnica Iași, aflată pe locul de baraj, rămâne în Liga 1 și pentru ultimul loc disponibil se vor duela Chindia Târgoviște și CS Mioveni, a treia clasată în Liga 2.

Începând din sezonul 2020 – 2021 Liga 1 va avea în componență 16 echipe, față de 14 în prezent. Primele șase după sezonul regular de 30 etape vor evolua în play-off în sistem tur-retur iar celelalte zece echipe în play-out ți vor juca între ele un singur meci.

Deoarece în play-out vor fi doar 9 jocuri, cinci echipe vor juca un meci în plus pe teren propriu. În următoarele trei sezoane (2020-2021, 2021-2022, 2020-2023) vor retrograda direct echipele ce vor termina play-out-ul pe locurile 9 şi 10, iar locurile 7 şi 8 vor disputa un baraj de menţinere/promovare în Liga 1 în dublă manşă (tur-retur) cu ocupantele locurilor 4, respectiv 3, din Liga a II-a.

Începând cu sezonul 2023-2024 vor retrograda direct locurile 9 şi 10 din play-out, urmând ca locul 8 să dispute un baraj în dublă manşă cu locul 3 din Liga a II-a.

Pentru ca toate meciurile din Play-out să aibă miză sportivă, se va juca o finală între locul 1 şi locul 2 din grupa de play-out. Câştigătoarea va avea şansa unui joc împotriva echipei clasate pe ultimul loc care permite participarea în Europa, pentru a stabili echipa care va juca în UEFA Europa League / UEFA Conference League, a stabilit FRF.

Cele mai citite

Mai mult de 140 de persoane ale zborului Singapore Airlines în care o persoană a murit au aterizat în Singapore

Peste 140 de pasageri și membri ai echipajului zborului Singapore Airlines în care o persoană a murit în timpul unor turbulențe puternice, au ajuns,...

Guvernul aprobă reorganizarea ANAF. Organigrama crește cu 200 de oameni și încă un post de vicepreședinte

În ședința din 23 mai 2024, Executivul urmează să aprobe o Hotărâre de Guvern pentru modificarea organigramei Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF). Noile reglementări...

Impactul jocurilor în mediul online asupra vieților noastre

În ultimii ani, lumea jocurilor online a cunoscut o expansiune rapidă, transformându-se într-un fenomen cultural care influențează numeroase aspecte ale vieții cotidiene. Aceste jocuri...
Ultima oră
Pe aceeași temă