25 C
București
marți, 18 iunie 2024
AcasăInternaționalMai mult de 140 de persoane ale zborului Singapore Airlines în care...

Mai mult de 140 de persoane ale zborului Singapore Airlines în care o persoană a murit au aterizat în Singapore

Peste 140 de pasageri și membri ai echipajului zborului Singapore Airlines în care o persoană a murit în timpul unor turbulențe puternice, au ajuns, în cele din urmă, miercuri, în Singapore. 20 dintre ei luptă pentru viața lor într-un spital din Bangkok, scrie Reuters, conform stiripesurse.ro.

Zborul Londra-Singapore, operat cu un avion Boeing 777-300ER a fost deviat marți spre Bangkok pentru o aterizare de urgență, după ce avionul a fost zguduit de turbulențe care au aruncat pasagerii și echipajul în jurul cabinei, izbindu-i pe unii de tavan.

Un pasager britanic în vârstă de 73 de ani a murit din cauza unui presupus atac de cord, potrivit unui oficial al aeroportului, iar Spitalul Samitivej din Bangkok a declarat că 20 de pasageri se află la terapie intensivă, nouă au fost supuși unei intervenții chirurgicale, în timp ce alți cinci sunt în așteptare.

Josh Silverstone, în vârstă de 24 de ani, din sudul Londrei, s-a trezit pe podeaua avionului.

„Nu (…) mi-am dat seama ce s-a întâmplat. Cred că am fost lovit undeva în cap. O mulțime de oameni s-au lovit la cap. Toată lumea sângera”, a declarat el pentru Reuters în timp ce părăsea spitalul miercuri seara, după ce a fost tratat. El avea o tăietură la ochi.

El se îndrepta spre Singapore pentru o vacanță înainte de a se întâlni cu niște prieteni în Bali. El a declarat că încă mai speră să ajungă pe insula indoneziană.

Mulți dintre pasagerii aflați încă în spital și care sunt tratați aveau leziuni la coloana vertebrală.

Fotografiile din interiorul avionului arătau tăieturi în panourile de deasupra cabinei, măști de oxigen și panouri atârnând de tavan și bagaje împrăștiate. Un pasager a declarat că oamenii s-au lovit cu capul de luminile de deasupra scaunelor și au rupt panourile.

„S-au lovit de tavan și au aterizat înapoi în poziții foarte ciudate. Oameni care au suferit tăieturi masive în cap, contuzii”, a declarat pentru Reuters Dzafran Azmir, un student de 28 de ani aflat la bordul zborului, după ce a ajuns în Singapore.

Turbulențe extreme
Singapore Airlines a transportat 131 de pasageri și 12 membri ai echipajului cu zborul de ajutor de la Bangkok, care a ajuns la Singapore cu puțin înainte de ora 5 dimineața. Pe zborul inițial se aflau 211 pasageri, inclusiv mulți australieni, britanici și singaporezi, și 18 membri ai echipajului. Piloții răniți și familiile lor au rămas în Bangkok.

„În numele Singapore Airlines, aș dori să îmi exprim cele mai profunde condoleanțe familiei și celor dragi celor decedați”, a declarat directorul general al Singapore Airlines, Goh Choon Phong, într-un mesaj video.

Ofițeri de la Biroul de Investigații pentru Siguranța Transporturilor din Singapore au sosit la Bangkok marți seară, a declarat ministrul Transporturilor din Singapore, Chee Hong Tat. Întrucât incidentul implică o companie americană, Boeing, care produce aeronava 777-300ER, Consiliul Național pentru Siguranța Transporturilor din SUA (NTSB) a trimis un reprezentant și patru consilieri tehnici pentru a sprijini ancheta, a precizat el.

Avionul s-a confruntat brusc cu turbulențe extreme, a precizat Goh, iar pilotul a declarat apoi o urgență medicală și a deviat spre Bangkok.

Turbulențe puternice pe un zbor Singapore Airlines. Un pasager a murit

Un pasager a murit și 30 de persoane au fost rănite după ce un pe zbor al Singapore Airlines au fost turbulențe puternice, aruncând pasagerii și echipajul în jurul cabinei și forțând avionul să aterizeze la Bangkok, au declarat oficialii și compania aeriană, scrie Reuters.

Zborul care venea de la Londra și se îndrepta spre Singapore a suferit turbulențe puternice în timp ce personalul de cabină servea micul dejun, ceea ce i-a determinat pe piloți să solicite o aterizare de urgență, a declarat directorul general al aeroportului Suvarnabhumi din Bangkok, Kittipong Kittikachorn, într-o conferință de presă.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Consiliul Concurenţei a declanşat o investigaţie pe piaţa serviciilor de citire a contoarelor de energie electrică din România

Consiliul Concurenţei a declanşat o investigaţie privind posibile trucări ale unor licitaţii publice organizate de unele autorităţi/entităţi contractante pentru atribuirea contractelor de servicii de...

Cel mai persistent parfum pentru femei

Pentru a oferi o experiență cât mai plăcută, noi și partenerii noștri folosim tehnologii precum cookie-urile pentru a stoca și / sau a...

Kremlinul califică remarca șefului NATO privind armele nucleare drept o escaladare a tensiunii

Kremlinul a declarat că o remarcă a șefului NATO, Jens Stoltenberg, potrivit căreia alianța militară poartă discuții privind desfășurarea mai multor arme nucleare, reprezintă...
Ultima oră
Pe aceeași temă