21.8 C
București
marți, 23 iulie 2024
AcasăEconomieEconomie internăGuvernul aprobă reorganizarea ANAF. Organigrama crește cu 200 de oameni și încă...

Guvernul aprobă reorganizarea ANAF. Organigrama crește cu 200 de oameni și încă un post de vicepreședinte

În ședința din 23 mai 2024, Executivul urmează să aprobe o Hotărâre de Guvern pentru modificarea organigramei Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF).

Noile reglementări vor spori forța acestei instituții de stat. Una dintre prevederi este că „Numărul maxim de posturi pentru aparatul propriu al Agenţiei şi structuri subordonate este de 22.507, inclusiv preşedintele, vicepreşedinţii şi posturile aferente cabinetelor demnitarilor”. Anterior, conform HG 520 / 2013 cu modificările ulterioare, numărul maxim de posturi era de 22.287, ceea ce înseamnă că numărul maxim de posturi crește cu 220.

O altă modificare în structura ANAF este creșterea numărului de vicepreședinți de la doi la trei. Potrivit Notei de fundamentare, noua HG va aproba „înființarea unui post de vicepreședinte pentru activitatea de digitalizare, cu rol de legătură și transpunere a deciziilor între Ministerul Finanțelor și ANAF, determinat de necesitatea coordonării directe a activității de digitalizare a instituției și de îndeplinirea obiectivelor acesteia”.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă