19.1 C
București
duminică, 16 iunie 2024
AcasăSportDeputaţii au tăiat 17 milioane de lei din cheltuielile Camerei

Deputaţii au tăiat 17 milioane de lei din cheltuielile Camerei

Potrivit secretarului Camerei Sever Voinescu, s-a aprobat reducerea cu 40% a bugetului Camerei Deputaţilor alocat la titlul active financiare ceea ce reprezintă o diminuare cu 8 milioane de lei a cheltuielilor pentru construcţii, maşini, echipamente, mijloace de transport, mobilier sau aparatură birotică.

“La bunuri şi servicii s-a decis reducerea cheltuielilor cu 20%, cu precizarea că cheltuielile care vizează transportul, cazarea şi telefonia mobilă a deputaţilor urmează să fie discutate marţi în şedinţele de grup şi tot atunci se va stabili în Biroul permanent modalitatea şi dimensiunea acestor reduceri”, a precizat Voinescu, citat de Agerpres.

Secretarul Camerei a arătat că nu s-a luat încă o decizie cu privire la transport, cazare şi telefonia mobilă deoarece au fost puse în discuţie mai multe variante, dând exemplu faptul că la cazare s-a propus diminuarea cheltuielilor prin organizarea unor licitaţii mai ample între hoteluri, acordarea unui anumit plafon până la care cheltuielile să fie decontate, dar şi pentru că liderii de grup au solicitat o discuţie cu deputaţii. El a mai arătat că şi contractele cu TAROM pot fi renegociate.

Reducerile la capitolul bunuri şi servicii se ridică la 9.130.000 de lei, sume aferente, printre altele, pentru furnituri de birou, materiale pentru curăţenie, carburanţi, poştă şi telecomunicaţii, dar şi deplasări. Sumele pentru deplasările interne şi externe au fost reduse cu 4.453.000 de lei.

Cheltuielile de protocol şi fondul alocat preşedintelui Camerei Deputaţilor au fost diminuate cu 25%, respectiv 40%, iar sumele pentru Institutul Român pentru Drepturilor Omului au fost reduse cu 20.000 de lei.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă