22.9 C
București
luni, 17 iunie 2024
AcasăSportDaniela Popa, fost preşedinte al PC, a încasat salarii compensatorii de 230.000...

Daniela Popa, fost preşedinte al PC, a încasat salarii compensatorii de 230.000 de euro de la CSA

Premierul Victor Ponta a anunţat numele a trei foşti membri ai Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (CSA) care au încasat suma de 230.000 de euro fiecare sub forma de salarii compensatorii, printre aceştia regăsindu-se şi Daniela Popa, fost preşedinte al Partidului Conservator, potrivit Cotidianul, citat de b1.ro.

“Am în faţă cifrele. Văd că deja s-au acordat pentru trei foşti membri, câte 230.000 de euro net, pentru domnul Dan Constantinescu, Biro Albin, Daniela Popa. Înţeleg că au făcut şi alţii asemenea cereri”, a declarat Ponta.

Citeşte şi Ponta propune impozit de 85% pe plăţi compensatorii neprimite

În contractele semnate de şefii de la CSA, CNVM şi Pensii Private, aceştia aveau dreptul la 9 – 20 de salarii compensatorii în cazul încheierii timpurii a mandatului.

Daniela Popa a fost numită în fruntea CSA în februarie 2010, cu sprijnul PSD. Dan Constantinescu a ajuns în CSA cu sprijinul PNL, în timp ce Biro Albin a fost sprijinit de UDMR.

Anterior, şeful Guvernului a spus că intenţionează să impoziteze cu 85% salariile compensatorii enorme încasate de foştii şefi de la CSA şi CNVM, spunând despre această intenţie că este “o taxă pe obraz gros”.

Citeşte şi Ponta vrea să impoziteze suplimentar salariile compensatorii ale şefilor de autorităţi

Cele mai citite

Nu te teme, Babasha!

La sfârșitul săptămânii trecute, cântăreții de rock alternativ Coldplay au umplut de două ori Arena Națională. Chris Martin, liderul trupei britanice, a avut inițiativa...

Huzurul din bani publici pentru pseudo vătaful masonilor, plagiatorul Radu Bălănescu

Plagiatorul Radu Ninel Bălănescu a rămas în continuare vătaful masonilor din România, chiar dacă scriptic nu este la butoane și continuă să fie...

Bacalaureat 2024. Astăzi este proba orală la Limba română

Examenul de Bacalaureat 2024 începe în ziua de luni, 17 iunie, prima probă fiind proba orală la Limba și literatura română. Peste 134.000 de candidaţi...
Ultima oră
Pe aceeași temă