32.1 C
București
sâmbătă, 1 iunie 2024
AcasăSportDan Voiculescu: Îl voi acţiona în judecată pe Traian Băsescu

Dan Voiculescu: Îl voi acţiona în judecată pe Traian Băsescu

Preşedintele fondator al Partidului Conservator, Dan Voiculescu, a anunţat joi că îl va acţiona în judecată pe şeful statului, Traian Băsescu, pentru afirmaţii defăimătoare făcute la adresa sa în plenul reunit al celor două Camere ale Parlamentului, potrivit Agerpres.

 

”Îl voi acţiona în judecată pe Traian Băsescu pentru afirmaţii defăimătoare. Nu-i voi solicita nicio daună materială, ci doar să recunoască public că a minţit”, a precizat Voiculescu, pe blogul personal.

Potrivit acestuia, ”Traian Băsescu încearcă, în disperare de cauză, să deturneze dezbaterea publică dinspre gravele sale încălcări ale Constituţiei spre un conflict personal cu Dan Voiculescu, susţinând, de la tribuna Parlamentului, că ‘Voiculescu a declarat: trebuie să controlăm justiţia!”’.

“Afirmaţia este integral falsă şi deliberat defăimătoare. Nu am făcut niciodată o asemenea declaraţie. Am susţinut întotdeauna necesitatea garantării deplinei independenţe a justiţiei. De fapt, afirmaţia de astăzi a domnului Băsescu este doar încă o minciună a preşedintelui care, în 2007, promitea că va demisiona în 5 minute. Au trecut 5 ani de atunci, dar nu şi cele 5 minute. Însă nu voi intra într-o polemică. Înţeleg jocul propagandei Băsescu. România nu mai are timp de vorbe, avem nevoie de fapte. Eu voi răspunde cu fapte: îl voi acţiona în judecată pe Traian Băsescu pentru afirmaţii defăimătoare. Nu-i voi solicita nicio daună materială, ci doar să recunoască public că a minţit”, a detaliat liderul conservator.

Preşedintele Traian Băsescu a afirmat joi, în plenul Parlamentului, că timp de opt ani s-a construit independenţa justiţiei, atrăgând atenţia parlamentarilor că a trecut vreme controlării acesteia.

“Sunt opt ani de când cu migală, cu perseverenţă, s-a construit independenţa justiţiei faţă de politic. Ştiu că aveţi probleme de neînţeles legate de acest lucru. Am văzut şi afirmaţiile făcute de unul din liderii spirituali ai liderilor USL, domnul Voiculescu, ‘trebuie să controlăm justiţia’. Dragii mei concetăţeni, această vreme a trecut. Nu puteţi să întoarceţi realităţile instituţiilor, ca Parchet General, DNA, ÎCCJ, la modul de supunere din anii 2004. Tentativa dumneavoastră de a acapara toate funcţiile de decizie în nominalizarea înalţilor demnitari ai sistemului de justiţie este una greşită şi poate să eşueze la referendum”, a declarat Băsescu, de la tribuna Parlamentului.

Joi, în plenul reunit al Parlamentului, a fost citită solicitarea USL de suspendare din funcţie a preşedintelui Traian Băsescu.

Cele mai citite

Un bărbat de 45 de ani din Republica Moldova a produs o evaziune fiscală de peste 500000 de euro din vânzarea de bere

Un bărbat de 45 de ani din Republica Moldova este cercetat de poliţişti pentru evaziune fiscală cu un prejudiciu de 2,6 milioane de lei....

Mama lui Michelle Obama, Marian Robinson, a murit la 86 de ani

Marian Robinson, mama fostei Prime Doamne a SUA, Michelle Obama, a murit la 86 de ani, scrie BBC. Într-o declarație, familia ei a precizat că...

Congresul SUA îl așteaptă pe premierul Benjamin Netanyahu să i se adreseze

Liderii Camerei Reprezentanţilor şi Senatului l-au invitat pe premierul israelian Benjamin Netanyahu să se adreseze Congresului SUA, în pofida disensiunilor majore în rândul populaţiei...
Ultima oră
Pe aceeași temă