12.4 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSportCum se împart comisiile în Parlament: Antonie Solomon la Economie, Gigi Neţoiu...

Cum se împart comisiile în Parlament: Antonie Solomon la Economie, Gigi Neţoiu la Agricultură, Mihai de la Hi-Q la Cultură, Damian Drăghici la repetiţii

Unii au intrat în Legislativ deşi aveau dosare penale. Alţii au ajuns deputaţi şi senatori deşi nu au nici un pic de experienţă politică. Parlamentarii consideraţi “exotici” au însă aspiraţii mari pentru viitorul mandat. 

 

Noul deputat PNL Gigi Becali s-ar putea număra printre membrii Comisiei Juridice a Camerei Deputaţilor, potrivit propriilor declaraţii. Finanţatorul echipei de fotbal Steaua a precizat că a cerut acest lucru grupului liberal şi solicitarea sa a fost aprobată. “Deja am vorbit cu grupul PNL şi am cerut la Comisia juridică şi mi-a spus că voi fi în Comisia juridică”, a declarat Gigi Becali. Politicianul le-a transmis ziariştilor că liberalul Eugen Nicolăescu i-a confirmat acest lucru.

Gigi Becali nu are studii juridice, iar potrivit propriului CV, depus la Parlamentul European, nu are nici măcar studii superioare.

Eugen Nicolaescu a declarat pentru România liberă că i-a promis într-adevăr lui Gigi Becali că îi va căuta un loc în Comisia Juridică.

 

Citeşte şi: Gigi Becali, membru al Comisiei Juridice din Camera Deputaţilor, deşi a absolvit doar un liceu tehnic

 

Administraţie publică sau Economie?

Fostul primar al Craiovei, Antonie Solomon, nu ştia ieri din ce comisie a Senatului va face parte. Totuşi, acesta şi-a exprimat opţiunile. “Mi-aş dori să fac parte fie din comisia de Administraţie Publică, fie din cea de Economie, fie din cea de Relaţii Internaţionale. Dar nu ştiu încă unde voi fi repartizat”, ne-a declarat Antonie Solomon. Dorinţele sale se bazează, în primul caz, pe experienţa ca primar al Craiovei – timp de opt ani, iar în al doilea caz pe faptul că în vremea comunismul a fost economist, iar după în 2003 a devenit chiar doctor în ştiinţe economice la Universitatea Liberă Internaţională a Moldovei. Deşi nu ne-a explicat, opţiunea pentru comisia de relaţii internaţionale s-ar putea baza şi pe faptul că teza sa de doctorat a fost “Comerţul exterior al României în noile tendinţe mondiale”.

Antonie Solomon a a stat şase luni şi jumătate în arest preventiv pentru fapte de corupţie, în 2010 .

“La agricultură, pentru că mă pricep”

Deputatul Partidului Poporului Gigi Neţoiu a aflat deja din ce comisie va face parte. “Am fost desemnat la Agricultură. Am optat aici pentru că eu fac agricultură şi la asta mă pricep”, a menţionat pentru Rl noul parlamentar.

Gigi Neţoiu a cumpărat şi a luat în arendă circa 2000 hectare pe care face agricultură în localitatea Cetate, de lângă Dunăre. Potrivit presei centrale, acesta a investit şi într-o flotă de tractoare şi combine şi s-a specializat pe grâu, porumb şi floarea soarelui.

Gigi Neţoiu a fost condamnat în urmă cu o lună săptămâni la trei ani de închisoare cu suspendare. Sentinţa, dată în celebrul dosar al transferurilor în care sunt implicate nume importante din fotbal, nu este definitivă. Gheorghe Neţoiu a recunoscut în declaraţia inclusă în dosarul său de candidat că a fost lucrător al Securităţii comuniste.

“Sunt la repetiţii”

Mihai Sturzu, component al trupei de muzică Hi-Q, ar dori să facă parte fie din comisia de Cultură Mass-Media, fie din cea de Învăţământ. “Am fost la Parlament, am primit toate documentele, dar încă nu ştiu din ce comisie fac parte”, a menţionat cântăreţul, care a devenit deputat pe listele USL.

Lăutarul Damian Drăghici, devenit şi el senator de Bacău tot pe listele USL, nu pare interesat de comisia din care va face parte în următorii patru ani. Deşi ieri în Parlament s-au dus negocieri grele pentru împărţirea funcţiilor pentru aleşii neamuluit, cântăreţul laureat al unui premiu Grammy se ocupa tot cu ceea ce ştie el mai bine să facă. “Nu pot să vorbesc, sunt la repetiţii”, ne-a răspuns Damian Drăghici când l-am întrebat din ce comisie vrea să facă parte. Numele lui Damian Drăghici a apărut săptămâna trecută în scandalul fraudelor bancare. Soţia sa, notara Paula Rosenberg a fost audiată în cazul grupării de afacerişti acuzate că a delapidat 85 de milioane de euro prin credite bancare.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă