12.2 C
București
luni, 20 mai 2024

Culise

Basescu, la sfat despre Marea Neagra

Presedintele German Marshall Fund of the United States, Craig Kennedy, i-a prezentat ieri la Palatul Cotroceni presedintelui Basescu stadiul crearii si functionarii “Black Sea Trust Fund for Regional Cooperation”. Seful statului a reiterat in cadrul intalnirii interesul manifestat de autoritatile romane fata de regiunea Marii Negre si fata de orice proiect menit sa faciliteze dialogul asupra problemelor cu care se confrunta aceasta regiune, in special in ceea ce priveste riscurile asimetrice, precum terorismul, traficul ilegal de droguri, armament si fiinte umane, amenintarile ecologice. “The Black Sea Trust Fund for Regional Cooperation” este conceput dupa modelul "Balkan Trust Fund for Democracy”, creat de German Marshall Fund la Belgrad, si este unul dintre primele proiecte semnificative destinate regiunii Marii Negre care au fost lansate dinspre mediul academic american spre sectorul public.
Organizatie americana dedicata cooperarii transatlantice, German Marshall Fund of the United States doreste ca acest proiect sa fie un parteneriat public-privat menit sa declanseze un proces de reflectie in mediul academic si guvernamental, atat din SUA, cat si din Europa, cu privire la evolutiile din regiunea Marii Negre.

Vacaroiu refuza sa dea seama la ORNISS!

Sapte din 15 membri ai Biroului Permanent din Senat au refuzat sa completeze formularele Oficiului Registrului National al Informatiilor Secrete de Stat, fara de care nu pot participa la sedintele biroului in care se dezbat probleme considerate secrete de stat. Explicatia presedintelui Vacaroiu a fost aceea ca unii dintre ei s-au vaitat ca formularele “sunt prea complicate”. Drept exemplu l-a dat pe udemeristul Valentin Zoltan Puscas. Acesta a motivat ca el nu isi mai cunoaste toate rudele din strainatate care trebuie trecute in formular. In aceste conditii, exista riscul ca Biroul Permanent sa nu se poata intruni pentru dezbaterea documentelor considerate secrete de stat. Cei sapte neavand acces, nu va exista cvorum.

Birou de presa pe hol!

In ciuda dimensiunilor uriase ale Palatului Parlamentului si a celor 40.000 de metri patrati pe care Senatul i-a primit, nu toti angajatii institutiei au unde sa lucreze. Multe departamente au ramas sa functioneze in vechiul sediu, cel din Piata Revolutiei, numai ca sunt date afara de acolo deoarece Ministerul de Interne, proprietarul cladirii, a inceput lucrarile de renovare.
Potrivit chestorului Senatului Ioan Chelaru, mai sunt de mutat in noul sediu circa 90 de persoane. Inspectia de ieri a urmarit si identificarea unor spatii pe care Camera Superioara le-ar putea solicita. “Fata de protocolul initial, Senatul nu a cerut spatii suplimentare, insa Senatul nu a cunoscut decat in momentul cand a preluat efectiv cladirea ca holurile sunt atat de mari”, a explicat situatia stranie creata chestorul Chelaru.
Pe un hol sau sub scara de la intrarea Senatului ar putea ajunge si presa. Desi Camera Superioara functioneaza in noul sediu de la inceputul lui septembrie, nici acum nu a fost amenajat, de catre Camera Deputatilor, ordonatorul principal de credite, un centru de presa. Mai mult de atat, tot din cauza lipsei de spatiu, Ioan Chelaru, chestorul Senatului, a lansat o varianta naucitoare: presa ar putea ajunge sa-si faca treaba pe un… hol. Problema spatiilor este cu atat mai delicata din punctul de vedere al Senatului cu cat in 2006 este prevazuta suplimentarea personalului cu 116 posturi.

Cele mai citite

Președintele Iranului și ministrul de Externe sunt morți. Epava elicopterului a fost găsită

Președintele Iranului și ministrul de Externe al Iranului sunt morți, acest lucru fiind constatat oficial după ce a fost găsită epava elicopterului în care...

Președintele Iranului și ministrul de Externe sunt morți. Epava elicopterului a fost găsită

Președintele Iranului și ministrul de Externe al Iranului sunt morți, acest lucru fiind constatat oficial după ce a fost găsită epava elicopterului în care...

Un iranian cu mandat de arestare în Emiratele Arabe Unite este protejat de …DIICOT

La ora actuală, serviciile de informații de la noi sunt în alertă pentru că un cetățean iranian care a escrocat băncile din Emiratele...
Ultima oră
Pe aceeași temă