21.3 C
București
duminică, 16 iunie 2024
AcasăSportCorlăţean: Rectificare bugetară în august pentru intrarea în vigoare a Codului de...

Corlăţean: Rectificare bugetară în august pentru intrarea în vigoare a Codului de Procedură Civilă

Ministrul Justiţiei, Titus Corlăţean, a declarat, joi, la Craiova, că la începutul lunii august va avea loc o rectificare bugetară, în urma căreia vor fi alocaţi mai mulţi bani pentru intrarea în vigoare a Codului de Procedură Civilă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Titus Corlăţean s-a întâlnit joi, la Craiova, cu preşedinţii curţilor de apel din ţară, el declarând că, în urma discuţiilor cu premierul Victor Ponta şi cu ministrul Finanţelor, Florin Georgescu, s-a aprobat un memorandum care consfiinţeşte alocarea de resurse pentru personalul instanţelor, dar şi pentru personalul auxiliar.

“Şi aici vorbim de sediile instanţelor, de alocare de resurse, de angajarea prin concurs pentru judecători, personal auxiliar, pentru că de la 1 septembrie intră în vigoare noul Cod de Procedură Civilă şi asta sperăm să aducă schimbări în bine şi în viaţa cetăţenilor şi în mediul economic. (…) Am făcut demersuri la Guvern şi, prin spijinul premierului şi ministrului Finanţelor, avem un memorandum aprobat care consfinţeşte la începutul lunii august, la rectificarea bugetară, alocarea acestor resurse. Este şi un angajament asumat de fostul Guvern, dar e vorba de statul român în relaţia cu Comisia Europeană pe relaţia Mecansimului de Cooperarea şi Verificare pe care trebuie să îl respectăm în primul rând pentru că ţine de bunul mers al instaneţei. Se vor accelera nişte proceduri, va fi un efect benefic pentru cetăţeni şi pentru firmele care se vor adresa justiţiei şi aceşti bani îi vom obţine de la Guvern”, a declarat Titus Corlăţean.

Ministrul Justiţiei nu a vrut să menţioneze despre ce sumă este vorba, până când memorandumul nu este semnat.

El a precizat că sunt 150 de posturi vacante de judecători, 250 de posturi care nu sunt deloc bugetate şi 280 de posturi de personal auxiliar.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă