22.9 C
București
luni, 17 iunie 2024
AcasăSportCONGRES PPE la Bucureşti. Ghişe, protest în Parlament: Liderii europeni sfidează poporul...

CONGRES PPE la Bucureşti. Ghişe, protest în Parlament: Liderii europeni sfidează poporul român; Barbu: Este o impoliteţe protestul lui Ghişe

Senatorul liberal Ioan Ghişe protestează, miercuri, în Parlamentul României, împotriva reuniunii liderilor europeni de la Congresul Partidului Popular European(PPE), deoarece consideră că prezenţa politicienilor europeni sfidează poporul român.

Senatorul a atras atenţia că liderii europeni, prezenţi la Congresul PPE, sfidează poporul român, deoarece preşedintele Traian Băsescu este în continuare suspendat, iar legea referendumului a fost încălcată.

“Liderii europeni sfidează poporul român pentru că nu respectă votul exprimat la referendum. Conform articolului 10 din Legea Referendumului, demiterea preşedintelui e valabilă, cu alte cuvinte, liderii europeni ar trebui să constate că susţin o persoană pe care românii au respins-o la referendum”, a spus Ghişe.

Senatorul liberal consideră că suveranitatea popurului român a fost încălcată la referendum.

“Este o problemă de principiu faptul că poporul român este la fel de suveran ca şi poporul francez sau german. Dacă regulile referendumului sunt valabile în toată Europa, atunci ce este regulă valabilă în Europa, trebui să fie şi în România”, a subliniat Ghişe.

Ghişe e explicat că protestul său este un ”gest simbolic şi are rolul de a atrage atenţia că în România trebuie să funcţioneze regulile din Uniunea Europeană.”

Protestul lui Ghişe nu a rămas fără replică.

Vicepreşedintele PDL Sulfina Barbu, a declarat că senatorul liberal încearcă să rezolve o problemă personală, pe care o are cu colegii din PNL.

”Este o impoliteţe atunci când ai lideri atât de importanţi (liderii europeni prezenţi la Congresul PPE-n. red)  să vii cu un astfel de protest. Cred că domnul Ghişe vrea să fie în continuare candidat PNL, deocamdată nu şi-a convins colegii, azi face un ultim gest ca să îi convingă. Eu o iau ca pe un gest de a-şi rezolva o problemă personală”, a explicat Barbu.

Citeşte şi:

Sulfina Barbu, despre cina cu liderii PPE: Oaspeţilor le-au plăcut sarmalele, dar şi mititeii


LIVE TEXT. CONGRESUL PPE, LA BUCUREŞTI: Merkel, Barroso şi Reding, în România – Ghişe, PROTEST la Palatul Parlamentului

 

Cele mai citite

Huzurul din bani publici pentru pseudo vătaful masonilor, plagiatorul Radu Bălănescu

Plagiatorul Radu Ninel Bălănescu a rămas în continuare vătaful masonilor din România, chiar dacă scriptic nu este la butoane și continuă să fie...

Huzurul din bani publici pentru pseudo vătaful masonilor, plagiatorul Radu Bălănescu

Plagiatorul Radu Ninel Bălănescu a rămas în continuare vătaful masonilor din România, chiar dacă scriptic nu este la butoane și continuă să fie...

Nu te teme, Babasha!

La sfârșitul săptămânii trecute, cântăreții de rock alternativ Coldplay au umplut de două ori Arena Națională. Chris Martin, liderul trupei britanice, a avut inițiativa...
Ultima oră
Pe aceeași temă