20.7 C
București
luni, 17 iunie 2024
AcasăSportBuda, despre decizia în cazul Ion Stan: Plenul s-ar putea întruni miercuri

Buda, despre decizia în cazul Ion Stan: Plenul s-ar putea întruni miercuri

Preşedintele Comisiei Juridice din Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor, Daniel Buda, a declarat, luni dimineaţă, că plenul Parlamentului s-ar putea întruni miercuri pentru votul de ridicare a imunităţii  deputatului Ion Stan.

”Potrivit termenelor prevăzute de regulament, există posibilitatea şi de a convoca plenul. Mâine (marţi – n.red.) ar putea ca grupul PSD să se întrunească, urmând ca plenul să se reunească în cursul zilei de miercuri”, a declarat Buda.

De asemenea, acesta a subliniat că grupurile parlamentare din Comisia Juridică au tergiversat decizia privind cererea procurorilor de ridicare a imunităţii lui Ion Stan, acuzat de trafic de influenţă.

”Este vorba de o tergiversare din partea colegilor de la PSD. Dacă este voinţă din partea colegilor se poate. A fost o tergiversare din partea colegilor de la PSD şi PNL. Comisia juridică nu a tergiversat lucrurile. Noi, cei din PDL eram pregătiţi, încă de săptămâna trecută să dăm un verdict”, a adăugat preşedintele Comisiei Juridice, Daniel Buda.

Comisia Juridică a avizat, luni, cererea de ridicare a imunităţii deputatului Ion Stan, cu nouă voturi pentru, unul împotrivă. Deşi aveau ca termen 1decembrie pentru întocmirea raportului, deputaţii-jurişti din PSD, PNL şi UNPR au amânat luarea unei decizii, motivând că au nevoie de mai multe documente.

Ion Stan este acuzat de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) de trafic de influenţă. În acelaşi dosar este urmărit penal şi şoferul deputatului, Florin Sarca, pentru complicitate la trafic de influenţă.

Procurorii DNA arată, în ordonanţa de începere a urmăririi penale, că Ion Stan a cerut 130.000 de lei de la persoana care l-a denunţat, bani care urmau să fie folosiţi pentru cumpărarea de combustibil pentru unele autoturisme ce urmau să fie folosite în campania electorală a deputatului.

De asemenea, de banii respectivi urmau să fie cumpărate alimente care să fie împărţite alegătorilor în preajma alegerilor din 9 decembrie.

Citeşte şi: Comisia juridică a Camerei a AMÂNAT decizia în cazul lui Stan. Mesajul USL: Aparaţi-l pe Ion Stan. Amânaţi, pe cât posibil, decizia cu privire la arestarea lui Ion Stan

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă