14.5 C
București
miercuri, 22 mai 2024
AcasăSportBlaga: Nici măcar Ponta nu poate vorbi de o decizie politică a...

Blaga: Nici măcar Ponta nu poate vorbi de o decizie politică a CC în cazul Legii electorale

Preşedintele PDL, Vasile Blaga a declarat, luni, după întrevederea cu premierul Victor Ponta, desfăşurată la Senat, că nimeni nu poate vorbi, nici măcar prim-ministrul, despre o decizie politică a Curţii în cazul Legii electorale, în situaţia în care votul judecătorilor a fost unanim, potrivit Mediafax.

“Şi în ce priveşte Legea alegerilor, nimeni, nici măcar Victor Ponta, nu poate vorbi aici de o decizie politică din moment ce a fost luată cu 9 la 0. asta a fost declaraţia Curţii, toţi judecătorii au fost de acord că legea fost neconstituţională în integralitate”, a spus Blaga.

El a precizat că, în discuţia cu Ponta, a reiterat cererea PDL de a nu mai ataca instituţile statului şi de a nu încerca acapararea acestora bucată cu bucată. “Am explicat că nu poţi să ataci Curtea atunci când deciziile nu-ţi convin pentru că noi nu am atacat Curtea atunci când a dat decizii favorabile USL, şi vă aduc aminte de reducerea pensiilor sau de comasarea alegerilor”, a spus Ponta.

El a precizat că i-a transmis lui Ponta că PDL nu a făcut niciun demers pentru a ataca o decizie de guvernare şi că aşteaptă măsuri economice reale din partea Guvernului pentru că economia este în derivă.

Blaga a mai spus, răspunzând unei întrebări, că Ponta nu a ridicat problema suspendării şefului statului în cadrul discuţiei.

Cele mai citite

Ciolacu se întoarce cu blugi turcești în coaliție. Cracul mai scurt e pentru PNL

Ilustrație: Marian Avramescu Deoarece, indiferent cât de mult rahat de Buzău ești pregătit să mănânci și să oferi în super anul electoral în curs,...

Zero dezbateri despre viitorul UE

În România, parcă nici nu s-ar organiza alegeri europarlamentare. Nicio temă majoră despre viitorul Uniunii Europene nu este urcată pe portativul de campanie electorală....

Vlad Dascălu, campion european la mountain bike în 2023, a fost suspendat

Sportivul român Vlad Dascălu, campion european la mountain bike în 2023, a fost suspendat pe o perioadă de 17 luni de Tribunalul Antidoping al...
Ultima oră
Pe aceeași temă