29.1 C
București
luni, 17 iunie 2024
AcasăSportBăsescu: salariile de la Finanţe, apropiate de cele ale Preşedinţiei

Băsescu: salariile de la Finanţe, apropiate de cele ale Preşedinţiei

Preşedintele Traian Băsescu spune că oamenii din Ministerul de Finanţe nu au dreptul să se revolte şi că protestul a creat o imagine proastă într-o instituţie extrem de importantă. În plus, a mai ieşit la suprafaţă o bubă clientelară cu stimulentele, a spus Băsescu duminică, la emisiunea “După 20 de ani” de la Pro TV.

“În Ministerul de Finanţe salariile standard sunt foarte aproape de cele ale Preşedinţiei”, a adăugat el. “Acest sistem, care trebuie închis, este şi la Ministerul Muncii şi la Casa de Sănătate”, a spus preşedintele, citat de Mediafax.

Potrivit preşedintelui, aceste stimulente ocolesc bugetul de stat. Cum este posibil ca instituţii ale statului să fie plătite cu resurse din afara bugetului? Boc încearcă să rezolve aceste probleme”.

Băsescu a mai spus că a aflat cu două luni înainte de problemele de la Finanţe. “L-am avertizat pe ministru să introducă criteriul de performanţă. N-a făcut-o.”

Băsescu a vorbit şi despre reforma instituţiilor de stat şi a precizat că aceasta trebuie făcută, chiar dacă nu exist o susţinere puternică. El a aăugat că “presa s-a constituit într-un suporter al nereformării statului”

“Obligaţia mea a fost să anunţ că salariile vor fi reduse. Problema nu este de curaj. În acel moment soluţia Fondului era creşterea cotei unice la 20% şi reducerea salariilor cu 20%, lucru pe care l-am refuzat. Eu am susţinut ideea că o creştere a cotei unice la 20% turna nisip în acea parte a economiei care mai mergea. Cred că a fost cea mai bună soluţie economică. Dacă am fi crescut cota unică nu am fi asistat astăzi la relansarea industriei”, a mai spus preşedintele.

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 845. “Vom fi alături de Ucraina până când va învinge”, anunță președintele SUA, Joe Biden

"Vom fi alături de Ucraina până când va învinge în acest război", a anunțat președintele SUA, Joe Biden, în contextul conferinței de pace care...

George Tuță își anunță prioritățile ca primar în Sectorul 1: transporturi și parcuri

George Cristian Țuță, candidatul care a câștigat alegerile în Sectorul 1, își anunță deja prioritățile ca primar. "L-am vizitat pe directorul STB pentru lista de...

Un autocar și un autocamion din Ucraina s-au ciocnit în județul Constanța. Autocarul transporta copii ucraineni în Bulgaria

Un autocar și un autocamion, ambele din Ucraina, s-au ciocnit în județul Constanța, în noaptea de duminică spre luni, 16 spre 17 iunie 2024. Accidentul...
Ultima oră
Pe aceeași temă