25.9 C
București
duminică, 26 mai 2024
AcasăSportBăsescu, despre nota Guvernului privind cazul Jobbik: A venit ceva, nu am...

Băsescu, despre nota Guvernului privind cazul Jobbik: A venit ceva, nu am apucat s-o citesc. Nu convoc CSAT-ul

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, că nu a citit încă nota Guvernului despre partidul Jobbik, adăugând că el vizează un spectru mai larg de activităţi extremiste pe teritoriul României, menţionând şi Garda Maghiară, infromează Mediafax.

Citeşte şi: Ponta i-a trimis lui Băsescu scrisoarea privind acţiunile preşedintelui Jobbik pe teritoriul României

Legat de acelaşi subiect, preşedintele a spus că nu ia în calcul o şedinţă a CSAT extraordinară, menţionând că reuniunea va fi una la termen.

Citeşte şi: Kelemen: Nu se poate interzice prezenţa colectivă a membrilor Jobbik în România

“În toată perioada asta a tensiunilor din Ucraina deliberat am preferat consultările cu structurile de securitate decât convocarea CSATt pentru a nu da impresia că România s-ar afla într-o situaţie de pericol în care nu este. Riscurile sunt pentru viitor, pentru perioada următoare”, a explicat preşedintele Băsescu.

Traian Băsescu a spus că a primit o corespondenţă, o va studia şi va da un răsuns public la această temă, mai ales că este provocată de el.

Citeşte şi: Kelemen: Extremiştii maghiari să manifesteze în Ungaria, nu la noi

“Înţeleg din întrebare că totul se referă la o singură persoană, ori eu vizez un spectru mai larg de activităţi extremiste pe teritoriul României, a unor partide, de aiurea, din alte ţări, fie că ne referim la Jobbik, fie că ne referim la Garda Maghiară. Sunt destule lucruri asupra cărora trebuie să reflectez. (..) Nu am apucat să citesc, dar în noaptea asta nu plec până nu citesc tot, ca de obicei”, a mai spus Traian Băsescu.

Ministerul de Interne îl poate declara miercuri pe liderul Jobbik drept persoană indezirabilă pe teritoriul României dacă preşedintele Traian Băsescu, ca şef al Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, avizează procedura, a declarat premierul Victor Ponta.

Citeşte şi: Băsescu cere Guvernului şi Parlamenului interzicerea partidului Jobbik pe teritoriul României

Ulterior acestei declaraţii, Guvernul a transmis adresa, datată 12 martie, prin care premierul Victor Ponta i-a trimis preşedintelui Traian Băsescu nota de informare redactată de vicepremierul Gabriel Oprea, ministru de Interne, privind activităţile pe teritoriul României ale preşedintelui partidului Jobbik din Ungaria, Vona Gabor, “cu impact în planul securităţii naţionale şi siguranţei publice”, şi îl roagă, în acest sens, să avizeze, în calitate de preşedinte al CSAT, concluziile şi măsurile propuse în nota de informare.

Cele mai citite

Hamas atacă Tel Aviv. Cel puțin opt rachete au fost lansate din zona Rafah

Hamas afirmă că a lansat un „mare” atac cu rachete asupra Tel Aviv, dar nimeni nu a fost rănit, anunță Israel. Cel puțin opt rachete...

Cine sunt românii care vor primi pensii mai mari din toamnă. Anunțul șefului Casei de Pensii

Începând cu 1 septembrie, 3 milioane de pensionari ar urma să primească bani în plus. Până atunci însă știm că modelul noilor decizii de...

Gabriela Firea vrea să facă metrou până în orașul Voluntari, unde e primar soțul, Florentin Pandele

Gabriela Firea anunță că, dacă va fi din nou aleasă primar general al Capitalei, va prelungi metroul din București până în orașul Voluntari, unde...
Ultima oră
Pe aceeași temă