33.2 C
București
duminică, 23 iunie 2024
AcasăSportAlte sporturiFrancesco Bagnaia, victorios în Marele Premiu de MotoGP al Cataloniei

Francesco Bagnaia, victorios în Marele Premiu de MotoGP al Cataloniei

Francesco Bagnaia, pilotul italian al echipei Ducati, a câştigat Marele Premiu al Cataloniei la MotoGP, desfășurat duminică pe circuitul Barcelona-Catalunya din Montmelo.

Bagnaia și-a adjudecat victoria în cea de-a şasea etapă a Campionatului Mondial de motociclism viteză, fiind cronometrat în Spania cu 40 minute 11 secunde și 726/1000.

Căzut sâmbătă în ultimul tur al cursei de sprint, pe când se afla la conducere, dublul campion mondial en titre s-a impus în faţa spaniolilor Jorge Martin (Ducati Desmosedici), liderul Campionatului Mondial, la 1 sec. 740/100, şi Marc Marquez (Ducati-Gresini), sextuplul campion mondial, la 10 sec. 491/1000.

În clasamentul general al Campionatului Mondial, lider se menţine Jorge Martin cu 155 pct, urmat de Bagnaia, aflat la a treia victorie din acest sezon, cu 116 pct, Marc Marquez 114 pct etc.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Formațiile Croației și Italiei speră amândouă să ajungă în optimile de finală ale Euro 2024

Azzurrii ar putea face o schimbare în atac pentru finala Grupei B de la Leipzig Croația și Italia speră amândouă să ajungă în optimile de...

Scholz își exprimă îngrijorarea cu privire la o posibilă victorie a extremei drepte în alegerile din Franța

Cancelarul german Olaf Scholz a declarat duminică că este "îngrijorat" de perspectiva unei victorii a extremei drepte în viitoarele alegeri parlamentare din Franța. Partidul președintelui...

Fotbalistul francez Tchouaméni afirmă că îl „îngrozesc” opțiunile politice „extreme”

Mijlocașul francez al echipei Real Madrid, Aurélien Tchouaméni, a declarat duminică că îl „îngrozesc” opțiunile politice „extreme”, referindu-se la alegerile legislative anticipate din Franța...
Ultima oră
Pe aceeași temă