22.4 C
București
duminică, 23 iunie 2024
AcasăInternaționalMacron se îndreaptă către Germania, în prima vizită de stat a unui...

Macron se îndreaptă către Germania, în prima vizită de stat a unui președinte francez din ultimii 24 de ani

Președintele francez Emmanuel Macron a aterizat duminică în Germania pentru o vizită de stat de trei zile, urmată de o reuniune bilaterală a cabinetului, în timp ce cele două mari puteri ale Uniunii Europene încearcă să dea dovadă de unitate înaintea alegerilor parlamentare europene de luna viitoare, scrie Reuters.

Călătoria lui Macron în capitala Berlin, Dresda, în est, și Muenster, în vest, reprezintă prima vizită de stat a unui președinte francez în Germania din ultimii 24 de ani.

Vizita va fi privită ca o verificare a “stării de sănătate” a relației germano-franceze care ghidează elaborarea politicilor UE, într-o perioadă de provocări majore pentru Europa – de la războiul din Ucraina la posibila alegere a lui Donald Trump ca președinte al SUA în noiembrie.

„Această vizită de stat are loc într-un moment cheie pentru Europa”, a declarat Macron, amintind, printre alte provocări, de războiul din Ucraina.

Steinmeier, care are un rol în mare parte ceremonial, a declarat că Germania și Franța pot trece peste provocările geopolitice cu care se confruntă Europa, precum războiul Rusiei în Ucraina, războiul din Gaza și alegerile prezidențiale din SUA, dacă cele două țări lucrează împreună.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă