21.5 C
București
marți, 28 mai 2024
AcasăSportAvocatul Piperea cere iniţiatorilor să schimbe numele Alianţei România Dreaptă

Avocatul Piperea cere iniţiatorilor să schimbe numele Alianţei România Dreaptă

Avocatul Gheorghe Piperea va acţiona în instanţă recent înfiinţata Alianţă România Dreaptă,  dacă iniţiatorii acesteia aceasteia vor continua să folosească un nume deja înregistrat de o organizaţie non-guvernamentală, anume cel al Asociaţiei România Dreaptă, iniţiată de avocat, alături de alte zece persoane. Gheorghe Piperea a trimis o scrisoare deschisă liderilor platformei de centru dreapta ce au înfiinţat alianţa. Pipera consideră folosirea numelui un furt de identitate.

Asociaţia România Dreaptă (ARD) a devenit vizibilă prin opoziţia la proiectul Chevron, fiind intens mediatizată, consideră Piperea. Liderii dreptei nu pot spune că nu ştiau de existenţa ARD, mai ales că Mihai Răzvan Ungureanu era premier. “O alianţă care îşi propune să acţioneze după un cod etic, nu poate porni la drum cu o asemenea linie de start : ce se întâmplă e contrar oricărei logici, fie şi de campanie electorală”, susţine liderului Asociaţiei România Dreaptă.

Redăm integral scrisoarea deschisă al cărei autor este avocatul Gheorghe Piperea.

 

In atentia dnei Monica Macovei si a dlor Vasile Blaga, Mihai Razan Ungureanu, Mihail Neamtu, Theodor Baconski si Valeriu Stoica,

Stimata doamna,
Stimati domni,

Vă scriu în numele unei organizaţii non-guvernamentale, Asociaţia România Dreaptă (ARD), înfiinţată de mine si de alti 10 membri fondatori la începutul anului 2012, cu obiectivul de a proteja drepturile cetăţenilor romani în relaţia cu un stat care abuzeaza de puterea sa administrativa prin restrângerea drepturilor şi liberei iniţiative ale cetăţeanului, si in relatia cu corporatiile multinationale care abuzeaza, pe teritoriul Romaniei, de puterea lor economica, prin restrângerea drepturilor lor economice, sociale si de mediu sanatos.
Asociaţia România Dreaptă (ARD) si-a propus sa-i reprezinte pe cetăţenii romani care îşi cer drepturile ignorate de clasa politică si periclitate sau prejudiciate de abuzul de putere administrativa si de abuzul de putere economica. Vă asigur că Asociaţia România Dreaptă (ARD) si-a onorat aceasta sarcina, prin actiunile intreprinse pina in prezent. 10,000 de cetăţeni din zona Bârladului au protestat atunci când Statul Roman a semnat cu Chevron un acord secret pentru a exploata gazele de şist prin metoda fracturarii hidraulice, metoda interzisa in tari ca Franta sau ca Marea Britanie. Ignoraţi de administratie si de clasa politica, si nefacind parte din planurile strategice ale corporatiilor multinationale, o mare parte din acesti oameni au aderat la Asociaţia România Dreaptă (ARD) pentru a acţiona în justitie impotriva acestui acord secret, iar Asociaţia România Dreaptă (ARD) a formulat si sustinut, si in numele lor, actiuni judiciare menite a opri acest acord.
Nu vă scriu, însă, pentru a vă prezenta activitatea Asociaţiei România Dreaptă (ARD), ci pentru a vă atrage atenţia asupra unei grave erori de strategie pe care sunteti pe cale de a o comite prin înfiinţarea asa-numitei Alianţe România Dreaptă (ARD).
Veti fi, desigur, de acord cu mine că, dacă alianţa politică pe care aţi anunţat-o public se infiinteaza cu acest nume, va avea loc un furt de identitate, iar actiunea dumneavoastra politica va putea fi catalogata ca fiind atit contra canoanelor morale, cit si contra dispozitiilor legii.
Trebuie spus si ca, atit membrii aderenti ai Asociaţiei România Dreaptă (ARD), cit si cei care cunosc si comenteaza pozitiv actiunile Asociaţiei România Dreaptă (ARD) sunt victime ale confuziei deja create, ajungind sa creada ca Asociaţia România Dreaptă (ARD) este parte a acestei aliante pe care o preconizati. Or, Asociaţia România Dreaptă (ARD) nu numai ca nu a fost instiintata de demersul dvs, dar declara ferm ca nu se raliaza acestui demers si nu se aliaza cu dumneavoastra.
Asociaţia România Dreaptă (ARD) a fost înfiinţată cu mult înaintea anunţării alianţei politice pe care o preconizati. Conform legii, Asociaţia România Dreaptă (ARD) are, din momentul legalei sale infiintarii, atit dreptul la propria denumire si identitate, drept inerent personalitatii sale juridice, cit si dreptul de proprietate intelectuala asupra denumirii „Romania Dreapta” si asupra acronimului ARD. Acest fapt este dincolo de orice potentiala disputa.
Paradoxal este, insa, ca, având în vedere vizibilitatea acţiunilor Asociaţiei România Dreaptă (ARD) în cazul Chevron, niciunul dintre colegii Dumneavoastră nu a sesizat furtul de identitate. Faptul că o mişcare politică ce se vrea importanta ia numele unei asociaţii legal constituite si il foloseste ca fiind propriul nume, nu poate fi pus doar pe seama unei erori ci, mai degraba, denota nepăsare fata de etica, fata de lege si fata de drepturile altora. O alianta care, conform declaratiilor publice ale reprezentantilor sai, isi propune sa isi ghideze actiunea dupa un cod etic, nu poate porni la drum cu o asemenea linie de start : ce se intimpla e contrar oricarei logici, fie ea si o logica de campanie electorala.
Indiferent, insa, de sursa erorii, ea trebuie îndreptată.
Vă asigur că demersul meu este unul exclusiv civic, lipsit de orice valente politice.
Va asigur, de asemenea, ca, in cazul în care refuzaţi schimbarea numelui aliantei pe care o preconizati, acest demers civic va deveni unul juridic, cu toată forţa legii de partea sa.
În speranţa unui răspuns echitabil şi corect vă asigur de respectul meu,

Gheorghe Piperea,
Preşedinte al Asociaţiei România Dreaptă

Cele mai citite

Avertizare meteo pentru Pakistan. Temperaturile au atins 53 de grade Celsius

Autoritățile pakistaneze au emis luni o avertizare serioasă pentru femeile însărcinate și persoanele în vârstă, din cauza valului de căldură extremă care afectează țara....

Concediul paternal, acordat tuturor taţilor care au calitatea de salariat

Concediul paternal se va acorda tuturor taţilor care au calitatea de salariat în baza unui contract de muncă sau a unui raport de muncă,...

Stoltenberg cere țărilor NATO un sprijin mai puternic pentru Ucraina. Iohannis încă n-a convocat CSAT, pe tema sistemului Patriot

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, solicită țărilor aliate ca, la următorul Summit, cel din iulie 2024, să aprobe un sprijin mai puternic pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă