Autoritățile italiene au decis: Meciul dintre Juventus și Napoli se va decide pe teren

Comitetului Olimpic Italian (CONI) a anulat decizia prin care echipa Napoli a pierdut cu 0-3 la „masa verde” meciul cu Juventus şi a fost penalizată cu un punct după ce nu s-a prezentat la partida de la Torino, de pe 4 octombrie.

Share

Rl online 0 comentarii

22.12.2020 - 21:47

Sancţiunea împotriva lui Napoli a fost dictată pe 14 octombrie de un judecător sportiv. Acesta a respins cererea clubului din sudului Italiei de amânare a meciului, după ce autorităţile sanitare din Napoli au interzis echipei să facă deplasarea la Torino, în contextul în care jucătorii Piotr Zielinski şi Eljif Elmas fuseseră testaţi pozitiv la noul coronavirus.

Judecătorul sportiv nu a acceptat afirmaţiile lui Napoli, potrivit cărora a fost vorba de un caz de forţă majoră, şi a menţionat că pentru Serie A există un protocol sanitar clar.

Pe 10 noiembrie, Federaţia italiană de fotbal a respins apelul lui Napoli, însă marţi CONI i-a dat dreptate deţinătoarei Cupei Italiei.

Astfel, meciul Juventus - Napoli se va juca, iar echipa antrenată de Gennaro Gattuso a scăpat de depunctare. Partida s-ar putea disputa pe 13 ianuarie 2021.

 

Comentarii