22.9 C
București
sâmbătă, 15 iunie 2024
AcasăSportARD nu vrea să-l DERANJEZE pe Becali. "Nu am de ce să...

ARD nu vrea să-l DERANJEZE pe Becali. “Nu am de ce să speculez slăbiciunile lui Gigi Becali. Vreau o campanie pozitivă”

Gheorghe Udrişte, contracandidatul lui Gigi Becali, la un loc în Parlament îşi propune o campane discretă, fără “concerte, excursii şi mese câmpeneşti” şi spune că o confruntare cu patronul Stelei “ar fi inutilă” pentru că nu i-ar aduce voturi. O strategie care seamănă cu un non-combat.

 

Sectorul 6 al Capitalei este împânzit cu banerele şi postere care îl înfăţişează pe Gigi Becali. Patronul Stelei este furibund şi la televiziuni unde are dese apariţii. A şi declarat că va investi milioane de eruo pentru a fi ales ca deputat. Principalul opozant al lui Becali este reprezentantul ARD, Gheorghe Udrişte, fost director al Metrorex şi care ar avea cel puţin un as în mânecă pentru a câştiga votul cetăţenilor: în mandatul lui în zonă a început construirea unei linii de metrou.

Nu vrea să îi agreseze pe alegători cu corturi

Doar că, Udrişte pare mai puţin conectat la campanie şi recunoaşte că “în acest moment nu cred că lumea mă cunoaşte suficient de bine. Dar de săptămâna viitoare mă voi întâlni cu oamenii din sector, cu asociaţii de locatari. De vreo două zile mi-am pus şi eu banere în oraş, voi instala două corturi, voi trimite scrisori cetăţenilor”.

Asta în condiţiile în care campania electorală a început de o săptămână şi – după cum el însuşi recunoaşte – Udrişte nici nu prea are resurse finaciare. Alţii în locul lui poate ar fi furat startul campaniei, ar fi fost activi pe facebook şi mediul virtual. În plus, pagina de prezentare pe internet pare făcută de un elev de la un liceu de informatică într-o singură noapte: complet neprofesionist.
Când vine vorba de bani, Udrişte zice că se bazează pe resursele proprii, dar şi pe voluntarii din oragnizaţia de tineret şi pe pensionari. “Se pot optimiza costurile, se pot negocia unele lucruri cum ar fi tipografia şi nu trebuie să cheltuieşti zeci de mii sau milioane de euro. Într-o zonă cu oameni educaţi, civilizaţi nu pot fi nici foarte agresiv. Nu pot să îi agresez cu corturi imense cu poza lui Udrişte pe ele”.

De cealaltă parte, fără nici o jenă, Gigi poate fi extrem de agresiv încât să sară la gâtul lui Neagu Djuvara sau Miron Mitrea şi a anunţat că va aloca două milioane de dolari pentru campanie. S-a văzut că, cel mai adesea, o astfel de campanie este cheia spre succes.

“Voi face o campanie pozitivă”

Becali are numeroase bube, slăbiciuni, puncte slabe care ar putea fi exploatate de către contracandidaţi. Udrişte nu se gândeşte la aşa ceva de parcă ar fi hotărât să piardă pe mâna şi strategia sa. Nici măcar nu doreşte o confruntare televizată cu Becali, prilej în care ar putea dovedi cu adevărat că el este un om al faptelot (a demarat lucrările la metroul Drumul taberei), iar Gigi este doar un tip cu gura mare care nu şti care sunt problemele sectorului.

“Nu voi face non combat. Voi fi destul de combativ, dar nu în relaţia cu ceilalţi contracandidaţi, ci combativ în maniera de a mă face cunoscut şi de a-i convinge pe oameni să voteze un om al faptelor. Nu cred că îmi foloseşte nici mie şi nici lui Gigi Becali să ne întâlnim la o dezbatere într-un studio de televiziune. Avem programe de campanie diferite, avem moduri diferite de a ne comporta şi nu vreau să intru în vreo divergenţă cu el. Eu sunt omul faptelor, domnul Becali are metodele lui… O confruntare între mine şi el ar fi inutilă. Voi avea o campanie pozitivă. Nu am de ce să speculez slăbiciunile domnului Becali, e vorba de o zonă cu oameni şcoliţi, civilizaţi. Nu ţine”.

Mesele şi concertele nu îmi aduc voturi

Şi totuşi, câţi oameni civilizaţi şi şcoliţi pot fi în Drumul Taberei încât să decizi că nu ai nvoie de celebrele adunări şi de băile de mulţime pe care le pot prilejui un mic, o bere sau o cântare gratis în parc?

“Nu voi organiza concerte şi mese festive şi nici nu cred că există aşa ceva în strategia colegilor mei de partid de la Bucureşti. Nu cred că voi câştiga voturi în felul acesta. Sigur, trebuie să oferi lucruri promoţionale – un pix, un carneţel, astea sunt uzuale. Toţi candidaţii şi cei bogaţi, şi cei săraci fac asta. Dar excursii, mese, concerte aproape sigur nu voi face şi nici nu am oferte de sponsorizare. Repet: nu ştiu câte voturi îmi pot aduce un concert sau o masă festivă.”

Udrişte nu exclude posibilitatea de a apărea la televizor dar nu în acest moment. “Acum se dezbat fie chestiuni politice, fie can-canuri şi nu programe prin care să se spună ce pot face pentru alegători. “

Între timp, “Războinicul luminii” inundă studiourile.

Cele mai citite

Modificări de trasee, pentru mai multe linii ale STB, mâine

Cu ocazia organizării evenimentului sportiv „YOLO JERSEY”, duminică, 16.06.2024, circulația rutieră va fi restricționată pe Bd. Mircea Vodă – pe tronsonul cuprins ȋntre Pasajul Mărăşeşti şi...

Victor Ponta despre candidatura lui Ciolacu la președinție: Vor să-i rupă gâtul!

Victor Ponta, fost președinte al PSD și actual consilier al șefului PSD, îl avertizează pe Marcel Ciolacu că liderii PSD care îi cer să...

Măsură drastică la întâlnirea OSCE de la București: MAE nu va permite participarea delegațiilor din Rusia și Belarus

România nu va permite participarea delegațiilor din Rusia și Belarus la adunarea Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE) de la București, transmite...
Ultima oră
Pe aceeași temă