15.2 C
București
duminică, 26 mai 2024
AcasăSportAntonescu refuză preventiv o “ofertă” a PSD

Antonescu refuză preventiv o “ofertă” a PSD

 

Crin Antonescu a apreciat că Victor Ponta ar fi “unul dintre cei mai puternici candidaţi”, dacă va intra în cursa pentru alegerile prezidenţiale. Antonescu a menţionat faptul că Ponta este liderul celui mai mare partid din România, are realizări în fruntea Guvernului şi este “un om politic redutabil”.

Totuşi, Antonescu nu crede că  Ponta este un candidat mai bun decât el. El  a explicat şi ce se va întâmpla dacă PSD vrea candidatul la prezidenţiale din partea USL. “Dacă la momentul respectiv, un om din PSD, premierul să zicem, va fi cel mai bine plasat în sondaje ca intenţie de vot pentru preşedinţie, nu în alte sondaje – încredere, frumuseţe, simpatie, atunci el ar putea spune: ‘Bine, eu candidez la preşedinţie şi atunci postul de prim-ministru revine PNL'”, a spus Antonescu, potrivit Pro Tv. Liderul liberal a explicat, însă,  că “aşa ceva este foarte puţin probabil”. Ponta a afirmat, ieri, că nu va candida la prezidenţiale şi că postul revine PNL,  dar în urmă cu două săptămâni îl avertiza pe Antonescu că ar putea pierde sprijinul PSD pentru Cotroceni.

Potrivit protocolului USL, candidatul la prezidenţiale este politicianul cel mai bine plasat în sondajele de opinie. Postul de premier revine partidului care nu deţine preşedintele. Cele două partide au decis, în congrese separate, că îl vor susţine pe Crin Antonescu la prezidenţiale şi pe Victor Ponta ca premier. În ultima perioadă, însă, au apărut informaţii despre intenţia PSD de a cere postul de preşedinte pe baza unor sondaje în care Victor Ponta este primul clasat la capitolul încredere. Dacă liberalii refuză, ei pot fi acuzaţi de încălcarea protocolului, iar PSD va constata ruperea USL. Dacă PNL acceptă şi Ponta ajunge preşedinte, şeful statului îl poate schimba pe premier dacă PSD îşi face o majoritate fără liberali.

Prin declaraţia de ieri, Antonescu a vrut să reamintescă faptul că prezidenţiabilul USL este desemnat pe baza a două sondaje: unul plătit de PSD şi unul plătit de PNL. Afirmaţia lui Antonescu a fost o trimitere indirectă la faptul că Ponta a câştigat la capitolul “încredere” şi nu intenţie de vot, în sondaje realizate de institute apropiate de PSD.

Războiul declaraţiilor

Liderii USL au programat pentru astăzi prima întâlnire oficială, după două săptămâni de atacuri reciproce. Un nou motiv de tensiune a apărut la sfârşitul săptămânii trecute, când Crin Antonescu a declarat că Victor Ponta a vorbit în numele procurorului general, ceea ce “este inacceptabil”. El a arătat că premierul, prin atribuţiile constituţionale, nu poate să dea explicaţii sau mesaje în numele procurorului general. Antonescu a calificat drept “inacceptabilă” şi intervenţia şefului statului care l-a sunat pe procurorul general pentru a-i transmite că nu este bine ceea ce face. El a mai a declarat că pactul de coabitare dintre Băsescu şi  Ponta a fost similar unei înţelegeri între “şefi de triburi”.

Premierul Victor Ponta a ales să nu răspundă criticilor colegului de alianţă, în schimb, au reacţionat alţi lideri ai PSD, cel mai dur fiind şeful senatorilor social-democraţi, Ilie Sârbu. “Ciolanul e bun, stăm la guvernare, ne place să avem de toate, dar când e vorba de guvern şi de şeful guvernului, atunci haideţi să-i omorăm, să ne distanţăm de ei. “, a spus Ilie Sârbu.

 

 

Romulus Georgescu
Romulus Georgescuhttp://romulus-georgescu
Romulus Georgescu, sef departament Economie
Cele mai citite

Ilie Sârbu, socrul lui Victor Ponta, „zburat” din bordul administrativ de la Romsilva

Ilie Sârbu, socrul lui Victor Ponta, a primit recent un cadou neplăcut din partea ministrului PNL al Mediului, Apelor și Pădurilor, fiind ejectat...

Generația de Aur, ultima victorie, cu o Selecționată mondială a Stelelor: 3-2

Tricolorii au învins cu 3-2 echipa Legendelor Lumii (World Stars), pregătită de Jose Mourinho, potrivit rador.ro. Tricolorii au învins cu 3-2 echipa Legendelor Lumii (World...
Ultima oră
Pe aceeași temă