31.8 C
București
vineri, 21 iunie 2024
AcasăSportFotbalGenerația de Aur, ultima victorie, cu o Selecționată mondială a Stelelor: 3-2

Generația de Aur, ultima victorie, cu o Selecționată mondială a Stelelor: 3-2

Tricolorii au învins cu 3-2 echipa Legendelor Lumii (World Stars), pregătită de Jose Mourinho, potrivit rador.ro.

Tricolorii au învins cu 3-2 echipa Legendelor Lumii (World Stars), pregătită de portughezul Jose Mourinho.

Elevii lui Anghel Iordănescu au întors scorul după ce au fost conduși cu 2-0.

Generația de Aur a înscris prin Basarab Panduru (40′), Gheorghe Hagi (65′) și Constantin Gâlcă (72′).

Golurile Legendelor Lumii au fost marcate de Rivaldo (21′) și Pandev (28′).

În timpul meciului, a fost ținut un minut de reculegere în memoria regretatului Daniel „Didi” Prodan, stins din viață în 2016. Un omagiu a fost afișat într-una dintre tribune.

Fiul acestuia, Răzvan Prodan, a intrat pe teren în locul tatălui său.

Înaintea meciului, tânărul a primit un suvernir din partea organizatorilor.

„Timpul s-a scurs, au trecut ani mulţi… sunt amintiri frumoase de care ne face plăcere să vorbim. Acea echipă naţională avea talent, cum au toate echipele naţionale din toate generaţiile, dar naţionala noastră cred că a avut ceva special. Deci ce face diferenţa între foarte mulţi jucători talentaţi?

O face cel care se trezeşte mai devreme dimineaţă, care e motivat, care are ambiţie. Iar eu cred că în generaţia noastră fiecare jucător avea ambiţia să fie cel mai bun. Iar lucrul ăsta a dus la performanţe foarte mari. Deci diferenţa o face ambiţia şi motivaţia, pentru că talentul de pune doar pe scenă”, a spus Hagi.

„Ne amintim de tot ce am făcut bine pentru România şi sperăm ca diseară pe teren să mai putem face ceva, cât de cât, pentru a-i mulţumi pe suporteri. Pentru că fotbalul e făcut pentru ei. Lucrul cel mai important e că i-am făcut fericiţi. Am făcut performanţe, iar acestea aduc mereu bucurie şi fericire. Am înţeles că stadionul va fi plin, iar asta înseamnă respectul lor faţă de noi.

Pentru că e clar că fotbalistic vorbind noi nu vom fi la cel mai mare nivel. Am servit România vreo 18 ani, iar lucrul ăsta nu se uită uşor. Emoţii există, au fost mereu înainte de fiecare meci, aşa că vor şi şi astăzi. Nu cred că vor fi lacrimi, acum cred că va fi o mare bucurie. Noi o să dăm ce avem mai bun diseară. Calitate există, după aceea vom vedea câte goluri vor fi. Însă tehnică şi tactică veţi vedea. Mourinho e unul la ei, dar noi suntem mai mulţi antrenori în teren, se joacă şi la noi acasă, deci va fi bine”, a adăugat zâmbind Gheorghe Hagi, în prezent antrenor al formaţiei Farul Constanţa.

Întrebat dacă are regretul că nu a reuşit să atingă faza semifinalelor sau chiar să joace finala la Cupa Mondială din 1994, Hagi a răspuns:

„Sigur că se putea şi am fost foarte aproape să ajungem acolo sus, unde ne doream şi unde toţi eram convinşi că putem ajunge. Dar cred eu că această generaţie a făcut performanţe foarte mari, pentru că în 10 ani a ajuns la 5 turnee finale mondiale şi europene. Aşa că pentru fotbalul românesc este ceva extraordinar. Noi n-am trecut de acel sfert de finală, am lăsat loc de bună ziua, şi vrem să o facă cei tineri.

Au şi ei loc unde să se ducă mai sus. Pentru că, de exemplu, cei de la Steaua care au câştigat Cupa Campionilor, ce putem noi să mai facem mai mult de atât? Lăsăm să facă tinerii. Poate sunt eu prea optimist, dar cu un proiect foarte bun la naţională se poate atinge o semifinală de Mondial sau European. Ăsta trebuie să fie unicul obiectiv pentru fotbalul românesc de acum încolo.

Pentru că întotdeauna trebuie să faci mai mult decât au făcut cei din urmă. Asta ne dorim, să vină alţi copii care să ducă România la un nivel mult mai bun decât am făcut-o noi. Iar asta înseamnă progres”, a mai spus fostul căpitan, potrivit Agerpres.

Cei aproape 55.000 de spectatori care au participat la meciul de retragere al Generaţiei de Aur pe Arena Naţională vor avea respectul necondiţionat al tuturor celor care au fost pe teren, a afirmat fostul internaţional Ilie Dumitrescu, la finalul evenimentului de sâmbătă seara.

“A fost o iniţiativă de vis şi toţi trebuie să îi mulţumim lui Gică Popescu. Cred că fiecare dintre noi care am participat la turneele finale meritam un meci de retragere şi acesta a fost un moment special, a fost o chestie unică. A fost un moment special, vreau să le mulţumesc celor care au fost la stadion şi din partea noastră au un respect necondiţionat”, a spus Dumitrescu la finalul partidei demonstrative.

El a glumit pe seama unor colegi de generaţie, dar a avut şi cuvinte de laudă pentru alţii, în frunte cu Gheorghe Hagi.

“Sunt fericit că am putut să fac figuraţie, să merg şi eu puţin pe teren pe acolo. Sunt fericit că am jucat. Hagi este rar, este din punctul meu de vedere cel mai bun fotbalist din istoria fotbalului românesc şi s-a văzut chiar şi la vârsta lui, şi cu câteva kilograme în plus. Este unic. Pe mine m-au impresionat Munteanu, Belodedici, nemaipomenit Răzvan, băiatul lui Didi Prodan, perfect. Petrescu s-a chinuit şi el puţin pe acolo, a făcut bine”, a mai spus Dumitrescu.

Meciul de adio al Generației de Aur

Componenţii „Generaţiei de Aur” au întâlnit o selecţionată de staruri ale fotbalului internaţional într-un meci de retragere organizat, sâmbătă seară, de la ora 20:30, pe Arena Naţională din Capitală.

Gheorghe Hagi, Gheorghe Popescu, Ilie Dumitrescu, Florin Răducioiu, Ioan Ovidiu Sabău, Ionuţ Lupescu, Bogdan Stelea, Miodrag Belodedici, Marius Lăcătuş şi Florin Prunea sunt doar câţiva dintre marii fotbalişti care au îmbrăcat din nou tricoul României.

De partea cealaltă, în echipa starurilor, care a fost condusă de pe bancă, de portughezul Jose Mourinho, s-au aflat nume mari precum Hristo Stoicikov, Rivaldo, Christian Karembeu, Nuno Gomes, Christian Panucci sau Dida.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

De când are actori precum Seagal pe lângă el, Putin a învățat să joace și în scenete proaste precum cele regizate de Kim Jong...

Ilustrație: Marian Avramescu Președintele Federației Ruse, Vladimir Vladimirovici Putin, a învățat multe din experiența actorilor de renume, care au fugit în statul său pentru...

Canicula a leșinat din cauza Dianei Șoșoacă

Ilustrație: Marian Avramescu Valul de căldură ce a poposit deasupra Bătrânului continent și care i-a pus pe gânduri și pe specialiștii Administrației Naționale de...

Cifrele europene confirmă avansul economic al României sub guvernarea PSD

Datele Eurostat arată că după ce a depășit Ungaria, România a egalat și Polonia în ceea ce privește nivelul de trai al populației. Este...
Ultima oră
Pe aceeași temă