12.4 C
București
marți, 21 mai 2024
AcasăSportAnastase: Nominalizarea lui Meleşcanu la SIE, în linia promovată de Băsescu, o...

Anastase: Nominalizarea lui Meleşcanu la SIE, în linia promovată de Băsescu, o lecţie de democraţie

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, a declarat, luni, că nominalizarea lui Teodor Meleşcanu pentru conducerea SIE se înscrie în linia promovată de Traian Băsescu de numire la conducerea serviciilor de informaţii a reprezentanţilor opoziţiei, fiind vorba despre o lecţie de democraţie, potrivit Mediafax.

“Este o propunere (de nominalizare a lui Teodor Meleşcanu la SIE -n.r.) în linia deja promovată de preşedintele Traian Băsescu de a nominaliza ca şefi ai serviciilor oameni din opoziţie. Cred că este pur şi simplu o lecţie de democraţie”, a afirmat Anastase.

Ea a spus că această nominalizare este “o demonstraţie de deschidere către dialog a preşedintelui” cu opoziţia. Anastase a menţionat că este important ca şi opoziţia să aibă o astfel de deschidere.

Anastase a adăugat că şi-ar fi dorit foarte mult ca opoziţia să se întoarcă în Parlament, dar că puterea va merge cu această nominalizare în plenul Parlamentului care este cel care decide, cu sau fără opoziţie.

“Am demonstrat faptul că Parlamentul funcţionează, asta demonstrăm în continuare (…) Cred din tot sufletul să fie un vot pozitiv şi sunt convinsă că aşa va fi”, a adăugat preşedintele Camerei.

Ea a arătat că are o părere foarte bună despre Teodor Meleşcanu. “Nu uitaţi că este senator de Prahova şi întotdeauna am avut nişte relaţii foarte bune. E un om pe care îl apreciez”, a adăugat Anastase.

Preşedintele Traian Băsescu l-a propus pe senatorul PNL Teodor Meleşcanu pentru funcţia de director al SIE.

“În temeiul art. 65, lit. h) din Constituţia României, preşedintele Traian Băsescu a propus Parlamentului numirea în funcţia de director al Serviciului de Informaţii Externe a domnului Teodor Viorel Meleşcanu”, se arată într-un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

Senatorul Teodor Meleşcanu a anunţat că a acceptat propunerea preşedintelui Traian Băsescu de numire la şefia SIE şi a precizat că s-a autosuspendat din calitatea de membru PNL.

Cele mai citite

Incendiul izbucnit la o clădire dezafectată de pe Șoseaua Ștefan cel Mare din București a fost lichidat

Incendiul izbucnit luni seară la o clădire dezafectată de pe Şoseaua Ştefan cel Mare din Capitală a fost stins de pompierii sosiţi la faţa...

Zelenski critică lentoarea deciziilor aliaților occidentali privind ajutorul pentru Ucraina

Aliaților occidentali le ia prea mult timp pentru a lua decizii cheie privind sprijinul militar pentru Ucraina, a declarat președintele Volodimir Zelenski într-un interviu...

Incendiul izbucnit la o clădire dezafectată de pe Șoseaua Ștefan cel Mare din București a fost lichidat

Incendiul izbucnit luni seară la o clădire dezafectată de pe Şoseaua Ştefan cel Mare din Capitală a fost stins de pompierii sosiţi la faţa...
Ultima oră
Pe aceeași temă