13.3 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSportALEGERI LOCALE 2012. SONDAJ. Onţanu câştigă un nou mandat de edil la...

ALEGERI LOCALE 2012. SONDAJ. Onţanu câştigă un nou mandat de edil la sectorul 2

USL pierde alegerile pentru scaunul de primar în sectorul 2, acolo unde unpr-istul Neculai Onţanu pare de neclintit din scaun. O arată datele unui sondaj CURS realizat în perioada 27 mai – 2 iunie, potrivit Realitatea.net.

Neculai Onţanu este creditat cu 66% din voturi, în timp ce candidatul USL, Dragoş Frumosu, ar lua doar 17%, iar reprezentantul PDL, Lucian Iliescu, 10 procente.

“Era de aşteptat ca “unda” electorală ascendentă generată de învestirea cabinetului Ponta să-l poarte pe Dragoş Frumosu (USL) dincolo de borna electorală la care se afla acesta în urmă cu trei săptămâni (27%). Asistăm însă la o resorbţie a USL, cu UNPR şi Neculai Onţanu ca principali beneficiari. Astfel, cele 18% procente pierdute de USL în Sectorul 2 în doar trei săptămâni nu doar că s-au repercutat negativ asupra candidatului propriu, Dragoş Frumosu, care la rându-i a pierdut 10 procente. Acestea par a fi fost aspirate prevalent de catre Neculai Onţanu, care a crescut de la 58% la 66%. Semnificativ în acest sens e faptul că 58% dintre votanţii USL pentru Consiliul Local l-ar vota pe Neculai Onţanu”, susţine studiul GeoPol.

“UNePeRizarea” sectorului 2

La consilieri locali, USL are 47 de procente, PDL – 19%, UNPR – 18%, PD-DD – 9%.

“18% dintre bucureşteni ar vota candidaţii UNPR pentru Consiliul Local, acest scor insemnand o creştere consistentă (de 9%) în doar trei săptămâni. Acest fapt arata, pe de o parte, că Neculai Onţanu a reuşit să redirecţioneze o parte a analiză, prognoză, strategie propriului capital de încredere către partidul din care face parte (UNPR), iar, pe de altă parte, că, din noua postura de aliat al USL, UNPR atrage cele mai multe dintre voturile pierdute de alianţă la nivel de sector. De observat totodată şi trendul pozitiv al PDL. În raport cu cele 11 procente acumulate de PDL în Sectorul 1, cele “doar” 6 recâştigate de partid în Sectorul 2 ar însemna mai degrabă o contraperformanţă. Tendinţa e însă ascendentă si asta ar trebui sa dea de gândit strategilor USL. Astfel, 19% dintre bucureşteni ar vota candidaţii PDL pentru Consiliul Local al Sectorului 2. Interesant e că, împreună, PDL şi UNPR ar avea un scor electoral (37%) superior celui de la începutul anului (29%), când erau percepute ca formând o alianţă, cu precizarea importantă că, de data aceasta, UNPR este în faţa PDL”, se arată în analiza GeoPol.

Studiul general pe Bucureşti a fost realizat pe un eşantion de 4800 de persoane, marja de eroare pentru sectoare fiind de +/- 3.4% la un nivel de încredere de 95%.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă