21.5 C
București
marți, 28 mai 2024
AcasăSportAdomniței, favorit pentru șefia PNL Iași

Adomniței, favorit pentru șefia PNL Iași

Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Cristian Adomniţei, şi un consilier judeţean candidează la şefia PNL Iaşi, filială condusă timp de 10 ani de Relu Fenechiu, relatează Mediafax. Alegerile vor avea loc sâmbătă.

La Conferinţa Teritorială a PNL Iaşi, care va avea loc sâmbătă la Teatrul Naţional din municipiu, vor participa 718 membri de partid, pentru funcţia de preşedinte candidând actualul lider interimar al filialei Cristian Adomniţei, precum şi consilierul judeţean Victor Chirilă.

Preşedintele filialei municipale a PNL Iaşi, Marius Dangă, a declarat că alegerile de la PNL sunt foarte importante, pentru că echipa câştigătoare va trebui să se ocupe rapid de organizarea campaniei electorale pentru alegerile europarlamentare.

Potrivit lui Dangă, pentru cele 28 de locuri din Biroul Politic Judeţean al PNL Iaşi candidează 50 de persoane, iar pentru cele nouă funcţii de preşedinte s-au înscris în cursă zece membri ai partidului.

Filiala municipală a PNL Iaşi şi-a anunţat sprijinul pentru Cristian Adomniţei la alegerile de sâmbătă, actualul preşedinte al Consiliului Judeţean Iaşi fiind considerat favoritul competiţiei.

La rândul său, Victor Chirilă, care a ocupat până luna trecută postul de vicepreşedinte al CJ, a spus că este optimist în privinţa şanselor sale, el apreciind că va întruni 55 la sută din voturile delegaţilor liberali.

La conferinţa liberalilor ieşeni va lua parte şi liderul PNL, Crin Antonescu.

Filiala ieşeană a PNL a fost condusă din 2004 şi până la începutul acestui an de Relu Fenechiu, condamnat definitiv la cinci ani de închisoare în dosarul "Transformatorul".

În locul acestuia a fost desemnat ca interimar Cristian Adomniţei.

Cele mai citite

Transumanismul și inteligența artificială

Caracterizat sintetic, umanismul este concepția care-și asumă centralitatea omului în univers și îndeamnă la acțiuni de sprijinire a oamenilor, de eliberare și emancipare a...

ONU condamnă atacurile mortale israeliene din Rafah

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a condamnat atacurile aeriene mortale ale Israelului lângă Rafah, în Fâşia Gaza."Condamn acţiunile Israelului care au ucis zeci...

Ciolacu anunță că se modifică plafonul de la care se impozitează pensiile

Premierul Marcel Ciolacu, preşedinte al PSD, a declarat, luni, că de la 1 septembrie, odată cu recalcularea pensiilor, se va modifica şi plafonul peste...
Ultima oră
Pe aceeași temă