16 C
București
miercuri, 22 mai 2024
AcasăSportAdio raportor pentru Romania...

Adio raportor pentru Romania…

Ministrul integrarii europene, Anca Boagiu, a declarat astazi, pentru Radio Romania Actualitati, ca dupa aderarea la UE, nu va mai exista un raportor pentru Romania.
Ultimul raport de monitorizare al Parlamentului European, intocmit de raportorul pentru Romania, Pierre Moscovici, inainte de aderarea propriu-zisa, va fi dezbatut astazi de Comitetul pentru Afaceri Externe al Parlamentului European (AFET).
Boagiu a evidentiat importanta speciala a documentului: "Practic, este votul statelor membre dat asupra raportului privind stadiul pregatirii".
Acelasi comitet va dezbate si raportul referitor la aderarea Bulgariei, intocmit de raportorul acestei tari, Geoffrey van den Orden.

Un vot in AFET privind cele doua documente este prevazut pentru 23 noiembrie, iar in plenul PE la 29 noiembrie, la Bruxelles.

Cristina Darmina Iamandi
Cristina Darmina Iamandihttp://cristina-darmina-iamandi
Cristina Darmina Iamandi, redactor Rl online
Cele mai citite

Glume despre Ciolacu, după vizita la Erdogan. “Marcele, eu ți-aș fi dat sabia lui Ștefan cel Mare, dar am auzit că nu ești moldovean”

Posibila restituire a sabiei lui Ștefan cel Mare către România, anunțată de premierul Ciolacu, a generat glume pe internet. Vizita premierului Marcel Ciolacu la Ankara,...

Iohannis, vizită la Piatra Craiului

Preşedintele Klaus Iohannis va vizita, astăzi, Parcul Naţional "Piatra Craiului", cu prilejul Zilei Internaţionale a Biodiversităţii şi în marja Zilei Europene a Parcurilor Naţionale,...

Israelul face un abuz grav asupra Associated Press: i-a închis transmisiunea în direct a acesteia pe tema evenimentelor din Fâşia Gaza

Associated Press a anunţat că oficiali israelieni au confiscat o cameră video şi echipament de emisie aparţinând agenţiei de presă şi au închis transmisiunea...
Ultima oră
Pe aceeași temă