12.4 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSpecial"Ziua portilor deschise la Kronospan", exercitiu de imagine esuat

“Ziua portilor deschise la Kronospan”, exercitiu de imagine esuat

Doar 150 de localnici au participat la manifestarea organizata de compania Kronospan


Aproximativ 150 de oameni
au onorat invitatia companiei Kronospan din Sebes de a participa ieri la o "zi a portilor deschise", un exercitiu de imagine al firmei dupa ce intentia de construire a unei fabrici de formaldehida s-a izbit de opozitia localnicilor. Opozantii proiectului au cerut localnicilor sa nu participe la eveniment, ceea ce s-a si intamplat. La esecul manifestarii au "contribuit" si reprezentantii companiei, care au stabilit data de vizitare a fabricii in aceeasi zi cu debutul Zilelor Municipiului Sebes, la o ora la care majoritatea muncitorilor sunt inca la serviciu.
Compania Kronospan Sebes a organizat ieri "Ziua portilor deschise la Kronospan", cu intentia declarata de a da locuitorilor orasului posibilitatea sa viziteze unitatile de productie inclusiv fabrica de formaldehida, care in ultima perioada a fost intens contestata de o parte din localnici. Noua fabrica de formaldehida ar urma sa aiba o capacitate dubla fata de cea deja existenta, adica de 60.000 de tone anual. Directorul de productie al companiei Kronospan, Adrian Bacila, a declarat ca scopul principal al actiunii este de a da sansa populatiei din Sebes sa viziteze platforma Kronospan si sa afle toate informatiile despre companie la fata locului. Bacila a spus ca firma este pregatita sa asigure in conditii de siguranta, in grupuri organizate, transportul oricarui cetatean in cadrul companiei, cu vizitarea principalelor puncte de pe platforma.
Putini localnici, insa, au venit pe platforma industriala pentru a "face turul". Oamenii au fost transportati cu 5 microbuze de cate 15 locuri, in mai multe ture, pe la fiecare sectie de productie, inclusiv pe la fabrica de formaldehida aflata in prezent in functiune. "Noi am inceput de cateva luni o campanie de informare corecta asupra activitatii Kronospan(…). Oamenii pot sa vada ce facem, pot sa intrebe si vor primi raspunsuri la toate intrebarile" a mai spus Bacila.
In programul "Zilelor Portilor deschise la Kronospan" a fost programat si un concert in aer liber pe platforma industriala cu formatia Impact, dezbateri despre activitatea companiei si o tombola cu premii pentru vizitatori. De asemenea, unii dintre participanti au primit si mici gratuit.
Din acest motiv, reprezentantii grupului de initiativa care se opune producerii formaldehidei in Sebes au catalogat "Ziua portilor deschise la Kronospan" ca fiind o actiune de mituire a populatiei si au cerut localnicilor sa boicoteze actiunea. Consilierii locali au stabilit data referendumului privind aceasta investitie pentru 23 septembrie.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă