25.1 C
București
joi, 27 iunie 2024
AcasăSpecialYouTube participă la căutarea persoanelor dispărute în Japonia

YouTube participă la căutarea persoanelor dispărute în Japonia

Youtube, serviciul grupului american Google, îi va ajuta pe sinistraţii cutremurului de pământ şi ai  valului seismic să-şi găsească rudele declarate dispărute, informează AFP, citată de Agerpres.

Site-ul a postat online înregistrări video ale victimelor dezastrului, care cer informaţii despre prieteni şi membri ai familiei lor despre care nu mai au informaţii. Înregistrările au fost făcute în adăposturi şi pot fi accesate pe pagina  youtube.com/shousoku.

După cutremur, Google a lansat serviciul “Persoane dispărute”, transformat ulterior în video, dar şi în fotografii pe site-ul Picasa.

Această pagină de internet, accesibilă în mai multe limbi, conţine apelurile,  numere de telefon ale serviciilor de urgenţă, ale organizaţiilor de ajutor, precum şi informaţii despre posibilităţile de voiaj şi o hartă.

Un purtător de cuvânt al Google a indicat joi că numeroşi angajaţi au decis să consacre Japoniei 20 % din timpul lor de lucru, rezervat oficial propriilor proiecte personale.

Cele mai citite

Cum să creezi un design interior contemporan folosind parchet de lemn stratificat

Designul interior contemporan se caracterizează prin linii simple, forme geometrice, spații deschise și materiale moderne. Parchetul de lemn stratificat joacă un rol esențial în crearea...

Elenei Lasconi i-ar fi suficientă o noapte de președinte ca a lui Geoană, ca să vorbească mai mult ca Iohannis

Ilustrație: Marian Avramescu La cum a început să turuie primarul municipiului Câmpulung, Elena Lasconi, imediat după ce a fost aleasă online președinte al Uniunii...

Emma Răducanu, OUT de la Eastbourne. A fost eliminată de Daria Kasatkina

Emma Răducanu, britanica cu origini române, a suferit o înfrângere în sferturile de finală ale turneului de tenis WTA 500 de la Eastbourne. Ea a...
Ultima oră
Pe aceeași temă