29.1 C
București
luni, 17 iunie 2024
AcasăSpecialWagner Arte lansează “Jardin des Arômes”, o colecție de parfumuri de interior...

Wagner Arte lansează “Jardin des Arômes”, o colecție de parfumuri de interior și recipientele acestora din porțelan

“Jardin des Arômes” este un proiect ce a luat naștere odată cu călătoriile de studiu și documentare  pe care surorile Wagner le-au făcut în sudul Franței. Adesea, Ana Wagner aduce în lucrările sale plante și flori din regiunea Provence, o zonă bogată în grădini frumoase și plante mediteraneene. Astfel regăsim pe multe din colecțiile din porțelan ale atelierului Wagner, palmieri, flori de lavandă, iriși, flori de portocal, pini marini, frunze de ienupăr.

“De data aceasta, ne-au inspirat miresmele pe care le întâlnim pe malul mării, pe coastele Franței de sud și ale Italiei de nord-vest. Ne-am gândit să aducem și în orașul nostru parfumurile create din esențe naturale, de către maeștrii parfumieri dintr-o mică localitate  din apropierea orașului Grasse. Am lucrat îndeaproape cu unul din cele mai bune ateliere de parfumerie pentru a crea șase esențe 100% naturale ce împrospătează aerul dintr-o încăpere. Grasse este unul din simbolurile Franței și reprezintă capitala mondiala a parfumurilor.” spune Irina Wagner.

 

Atelierul Wagner propune câteva arome pentru primăvară-vară, cum ar fi “Bois d’Olivier” un parfum proaspăt lemnos, creat din esența de floare și frunze de măslin, “Gingembre” un parfum extras din ghimbir, ce are o notă foarte proaspătă, “Lavande” un parfum extras din florile de lavandă cu proprietăți relaxante. Pentru perioadele reci de toamnă-iarnă propunem “Ambre noir”, un parfum extras din ambră, cu o nota lemnos-dulce, cunoscut încă din Evul Mediu cu utilizări ca afrodiziac sau tonifiant;”Santal” cu esențe extrase din lemnul de santal, cu un aer lemnos și fresh totodată și “Cannelle Orange” un parfum extras din flori de portocal și scorțișoară, excelent pentru serile răcoroase.

 

Pentru că aceste parfumuri sunt foarte speciale, Ana Wagner a creat o colecție de șase recipiente pentru fiecare parfum în parte, folosind porțelan de Limoges. Decorul fiecărei piese este inspirat de plantele mediteraneene și parfumurile din colecția “Jardins des Arômes” și este pictat manual, transformând un obiect funcțional într-un obiect de arta. Recipientele din porțelan sunt înobilate cu aur și platină pure, aplicate manual și se găsesc într-o serie limitată de 100 de bucăți.

 

Noua colecție de parfumuri de interior și recipiente din porțelan pictat manual, aduce în atenția publicului două mari simboluri ale Franței, Grasse – capitala mondială a parfumurilor și Limoges – vestitul oraș al porțelanurilor fine, reinterpretate în stilul și viziunea atelierului Wagner Arte. Noutatea colecției ”Jardin des Arômes” constă în simbioza dintre două materii fine: parfumul de inspirație Provensala și portelanul pictat manual.

 

 

 “Lucrul la această colecție a fost o bucurie pe care sper să o împărtășesc cu cât mai mulți iubitori de frumos. Crearea unui parfum este o experiență incitantă și aducătoare de tot soiul de senzații și amintiri. Apoi crearea și decorarea vaselor în care păstrăm aromele reprezintă pentru mine reîntoarcerea imaginară în grădinile întâlnite în sudul Franței și în același timp tendința permanentă a atelierului nostru de a crea obiectul și produsul perfect.”, spune Ana Wagner.

 

 

Colecția “Jardins des Arômes” va fi lansată la mijlocul lunii mai în cadrul unui eveniment privat găzduit de Wagner Arte și susținut de Europa FM, Digi TV, Forbes, România Liberă, Igloo și The One.

Partenerii evenimentului sunt Mastercard și Estee Lauder.

 

Obiectele noilor colecții se vor găsi, începând cu 25 Mai 2014, la Wagner Maison de la Porcelaine din Cotroceni, str. Dr. Staicovici 19. Comenzile speciale și personalizările după dorința clientului se fac  la numerele de telefon 0723191656 sau 0214110124.

 

Atelierul Wagner Arte este cunoscut publicului românesc pentru porțelanul pictat manual în tehnica tradițională a marilor manufacturi și pentru bijuteriile semnate de artista Ana Wagner. Obiectele de artă ce ies pe poarta atelierului sunt vândute în România, Anglia, Austria și Germania.

Cele mai citite

George Tuță își anunță prioritățile ca primar în Sectorul 1: transporturi și parcuri

George Cristian Țuță, candidatul care a câștigat alegerile în Sectorul 1, își anunță deja prioritățile ca primar. "L-am vizitat pe directorul STB pentru lista de...

INCREDIBIL. Camionul lui Ilie Bolojan, dispărut din Germania

Încruntatul Ilie Bolojan, vătaful Oradei și al județului Bihor, este de ceva vreme și un Gică Contra al celor de la guvernare, fiind...

Un autocar și un autocamion din Ucraina s-au ciocnit în județul Constanța. Autocarul transporta copii ucraineni în Bulgaria

Un autocar și un autocamion, ambele din Ucraina, s-au ciocnit în județul Constanța, în noaptea de duminică spre luni, 16 spre 17 iunie 2024. Accidentul...
Ultima oră
Pe aceeași temă