30.1 C
București
duminică, 2 iunie 2024
AcasăSpecialViţa de vie, la B’ESTFEST Summer Camp

Viţa de vie, la B’ESTFEST Summer Camp

Viţa de Vie se alătură artiştilor români care vor urca pe scena de la B’ESTFEST Summer Camp. Trupa va suţine pe data de 5 iulie un show special, ce va include exclusiv piese de pe binecunoscutul album “Fenomental”, potrivit unui comunicat remis România liberă.

Lansat în 1999, acesta este cel mai bine vândut material discografic al trupei, fiind considerat un adevărat punct de referinţă în istoria muzicii rock autohtone. Viţa de Vie se va alătura artiştilor anunţaţi deja în line-up-ul ediţiei 2013 a festivalului, ce va avea loc pe 5, 6 şi 7 iulie, în Ba€™ESTFEST Park, Bucureşti -Tunari.

Albumul Fenomental va fi reeditat la începutul anului viitor, atunci când se împlinesc 15 ani de la prima apariţie a acestuia, şi va fi promovat în cadrul unui turneu în 25 de oraşe. 

Citeşte şi ROYKSOPP pentru prima data in Romania, la B’ESTFEST Summer Camp!

Concertul de la B’€™ESTFEST Summer Camp de pe 5 iulie va prezenta în premieră albumul aniversar, însă pe scenă, live: “€œAcesta este locul în care energia pe care o degajă se face cel mai bine simţită. Îl vom celebra aşa cum se cuvine, alături de fanii noştri” (Adi Despot).

Considerat drept “piatra de căpătâi a discografiei” Vita de Vie, Fenomental este materialul care a propulsat trupa în prima linie a industriei muzicale autohtone, atât prin sound cât şi prin maniera stilistică abordată, fiind de altfel şi cel mai bine vândut album Viţa de Vie, în aproape 1.000.000 de exemplare.

“€œDintre toate cele 8 albume lansate până în prezent, acesta este materialul care a ajuns să ne definească cel mai bine ca trupă în ochii publicului. Reprezintă esenţa noastră şi ne reaminteşte de fiecare dată cine suntem de fapt. Este originea noastră şi din când în când trebuie să ne întoarcem la origini pentru a merge mai departe. Fenomental este exact opusul recent lansatului Acustic, care reprezintă cealaltă borna reprezentativă a discografiei noastre. Cele două albume sunt Yin şi Yang-ul nostru, şi la o distanţă de 15 ani, dar puse unul lângă celălalt, echilibrează perfect balanţa Vită de Vie”, a explicat Adi Despot. 

Citeşte şi Cine cântă în această vară în România

Fenomental a fost integral produs în Germania, în Essen, la Basement Studio, iar înregistrările au durat doar 48 de ore, materialul fiind înregistrat în analog, pe bandă, fără niciun fel de editări ulterioare. A apărut pe piaţă în primăvara lui 1999 pe suport casetă şi a fost reeditat un an mai târziu pe CD, incluzând în plus single-ul “Vinolamine”, videoclipul piesei “Basul şi cu toba mare” şi un remix al aceleiaşi piese, produs de Matze.

Până în 2014, când va fi lansat albumul remasterizat, fanii Viţa de Vie vor avea ocazia să asculte live, în premieră, la B’€™ESTFEST Summer Camp, unul dintre cele mai bune albume rock româneşti apărute în ultimi 20 de ani, Adrian Despot (chitară & voce), Sorin “Pupe” Tănase (tobe), Cezar Popescu (chitară), Adrian Ciuplea (bass) şi Mihai Ardelean (clape) garantând un show unic în cadrul primei zile a festivalului.

Prezentat de Ciuc Premium şi Coca-Cola, B’ESTFEST Summer Camp 2013 va avea loc în weekendul 5-7 iulie, abonamentele valabile pe întreagă durată a celor trei zile de festival (150 RON), biletele pentru o singură zi (70 RON) şi voucherele de camping (20 RON) fiind disponibile în pre-sale atât online pe www.MyTicket.ro, cât şi în reţeaua magazinelor Diverta, magazinul Muzică, Sală Palatului şi librăria Mihai Eminescu.

Cele mai citite

Cristian Preda anunță o surpriză la alegerile prezidențiale: „Vom avea un preşedinte care va schimba în bine”

Politologul Cristian Preda a afirmat duminică în ultima zi a Salonului Internaţional de Carte Bookfest că vom avea o mare surpriză la alegerile prezidenţiale...

Rusia – Ucraina, ziua 830. Rusia atacă folosind armament produs în Iran, Coreea de Nord și China

În condițiile în care regimul Putin acuză Occidentul că oferă sprijin militar Ucrainei, Rusia atacă Ucraina folosind armament produs în Iran sau în Coreea...

Directorul executiv al Nvidia a anunțat când se va lansa următoarea generație a platformei de cipuri de inteligență artificială

Directorul executiv al Nvidia, Jensen Huang, a declarat că următoarea generație a platformei de cipuri de inteligență artificială (AI) se numește Rubin și va...
Ultima oră
Pe aceeași temă