30 C
București
duminică, 21 iulie 2024
AcasăSportAlte sporturiIslam Makhachev l-a învins pe Dustin Poirier în gala UFC 302

Islam Makhachev l-a învins pe Dustin Poirier în gala UFC 302

Într-un eveniment memorabil pentru fanii artelor marțiale mixte, Islam Makhachev (32 de ani) l-a învins pe Dustin Poirier (35 de ani) în main eventul galei UFC 302. Această confruntare a avut loc la categoria lightweight, iar Makhachev și-a păstrat centura într-o demonstrație de forță și determinare.

Dustin Poirier este recunoscut pe scară largă drept cel mai mare luptător UFC care nu a reușit niciodată să obțină un titlu necontestat, iar Islam Makhachev s-a asigurat că această afirmație rămâne valabilă sâmbătă seara, când l-a învins în runda a cincea pentru a-și păstra titlul la categoria ușoară în cadrul UFC 302, desfășurat la Prudential Center, notează espn.

Makhachev a trebuit să lupte din greu împotriva unui adversar rezistent care a făcut tot ce i-a stat în putință pentru a-l detrona pe luptătorul nr. 1 din UFC, în fața unei mulțimi care dorea cu disperare să-l vadă pe Poirier îndeplinindu-și visul.

Sportivul din Dagestan, Islam Makhachev, a dominat întreaga luptă împotriva lui Dustin Poirier. Victoria a venit printr-o tehnică cunoscută sub numele de „ghilotină” în runda a cincea. Islam a prins piciorul stâng al lui Dustin și a așteptat momentul potrivit pentru a-l prinde în capcană, în timp ce americanul încerca să execute o lovitură. Cu o mișcare rapidă, l-a răsucit și a intrat într-un control la sol. După câteva secunde de luptă, Poirier a fost obligat să cedeze.

Momentul victoriei a fost însoțit de scene emoționante. Khabib Nurmagomedov a sărit în ring pentru a-și îmbrățișa discipolul, Islam. În timp ce alți luptători UFC încercau să ajungă în ring pentru a-l felicita, Usman Nurmagomedov a fost scos din arenă.

„Nu sunt 100% sigur dacă e ultima mea luptă. Vreau să le mulțumesc tuturor care au fost alături de mine în această călătorie. M-au ajutat să devin omul care sunt acum!”, a declarat Dustin Poirier.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă