22.2 C
București
duminică, 26 mai 2024
AcasăSpecialVisul lui Hagi a devenit realitate

Visul lui Hagi a devenit realitate

Constanţa va avea din nou o reprezentantă în Liga I. Viitorul Constanţa a obţinut, sâmbătă, punctul necesar pentru a încheia sezonul pe primul loc al clasamentului seriei I a eşalonului secund, poziţie promovabilă. Formaţia pregătită de Cătălin Anghel a câştigat cu scorul de 2-0 întâlnirea cu Săgeata Năvodari şi, la finalul partidei, s-a declanşat fiesta.

La capătul unui sezon lung şi dificil, echipa patronată de Gheorghe Hagi a reuşit să îşi câştige locul în Liga I, performanţă excepţională dacă luăm în calcul faptul că Viitorul Constanţa s-a înfiinţat în urmă cu doar trei ani. La sărbătorirea promovării, patronul grupării constănţene a fost în prim-plan. Hagi şi-a felicitat jucătorii, staff-ul tehnic şi cel administrativ. Despre promovare, acelaşi Hagi a spus: „Sper să facem performanţă şi de acum înainte. Greul de acum începe. A fost un sezon dificil, dar echipa a jucat constant şi când a avut nevoie de rezultate le-a obţinut. Când a trebuit să joace bine a făcut-o şi astfel băieţii au reuşit să îndeplinească obiectivul. Am avut emoţii mari tot sezonul, dar acum sunt mulţumit de ce am realizat”.

Adus în iarnă pentru a ajuta la promovarea echipei, Nicolae Dică a spus: „Este ca un cam-pionat câştigat. Mă bucur că am reuşit să îndeplinim obiectivul şi Constanţa va avea din nou o echipă în Liga I. Totodată, mă bucur că mi-am adus şi eu contribuţia la această promovare. Sper să ajut echipa la fel de mult şi în următorul sezon pe care îl voi petrece tot la Viitorul”.

De ieri, jucătorii de la Viitorul vor intra în vacanţă, nu şi echipa de conducere. „Acum ne bucurăm, de luni trebuie să trecem la treabă să vedem ce avem de făcut pentru sezonul viitor. Eu vă spun că veţi vedea o echipă a Viitorului frumoasă, talentată şi care joacă fotbal”, a spus Hagi, care nu a negat posibilitatea ca el să treacă pe bancă şi să antreneze echipa în Liga I.

Unde vor juca?

Viitorul Constanţa a promovat, dar nu are stadion de Liga I. Hagi a anunţat că deja lucrează la construcţia unei arene proprii care să nu aibă o capacitate mai mare de 10.000 de locuri. Până atunci însă, Viitorul va fi nevoită să joace pe o altă arenă. Cel mai vehiculat nume este cel al Stadionului Farul, dar în condiţiile în care la Constanţa o mână de suporteri aşa-zişi ultraşi ai Farului nu încetează să-l înjure pe Hagi, există toate şansele ca Viitorul să aleagă Galaţiul sau Giurgiul.

Cele mai citite

Generația de Aur, ultima victorie, cu o Selecționată mondială a Stelelor: 3-2

Tricolorii au învins cu 3-2 echipa Legendelor Lumii (World Stars), pregătită de Jose Mourinho, potrivit rador.ro. Tricolorii au învins cu 3-2 echipa Legendelor Lumii (World...

Gabriela Firea vrea să facă metrou până în orașul Voluntari, unde e primar soțul, Florentin Pandele

Gabriela Firea anunță că, dacă va fi din nou aleasă primar general al Capitalei, va prelungi metroul din București până în orașul Voluntari, unde...

Imediat după alegerile locale se măresc amenzile. Creșterea salariului minim brut implică și creșterea amenzilor

Salariul minim brut crește cu 400 de lei, de la 3300 la 3700 de lei, începând din data de 1 iulie 2024, dar creșterea...
Ultima oră
Pe aceeași temă