21.3 C
București
duminică, 16 iunie 2024
AcasăSpecialVîntu, trimis în judecată pentru favorizarea fugarului Nicolae Popa

Vîntu, trimis în judecată pentru favorizarea fugarului Nicolae Popa

Sorin Ovidiu Vîntu, Octavian Ţurcan şi Alexandru Stoian a au fost trimişi în judecată de Parchetul General deoarece au participat la sprijinirea materială a fugarului Nicolae Popa, condamnat la 15 ani închisoare în dosarul FNI. Mai exact, Vîntu este inculpat deoarece i-a trimis bani lui Popa în Indonezia exact în perioada în care acesta era urmărit internaţional pentru a fi adus în ţară unde trebuia să execute pedeapsa de 15 ani închisoare. Banii erau destinaţi atât pentru întreţinerea Popa, cât şi pentru plata salariului unui general care avea misiunea de a-l feri pe fugar de capturare în vederea extrădării. Renta anuală stabilită de Vîntu în convorbirile telefonoce era de 200.000 de euro.

După ce Popa a fost capturat la Jakarta, Vîntu ar fi facut demersuri pentru a-i trimite 3 milioane de euro, bani ce ar fi fost destinaţi împiedicării extrădării către România. Procurorii spun că dacă Popa ar ajunge în România şi ar declara că banii scoşi de la FNI – de ordinul sutelor de miliarde !- au ajuns la Vîntu, Parchetul poate începe demersurile pentru inculparea lui Vîntu pentru devalizarea FNI-FNA. Menţionăm că în dosarul FNI Vîntu a scăpat de pedeapsă deoarece, în absenţa lui Popa, nu au fost suficiente probe care să-i susţină vinovăţia.

Probele procurorilor sunt interceptările convorbirilor telefonice şi ambientale, documentele care atestă circuitul banilor prin conturi din ţară, Cipru şi Indonezia, declaraţiile martorilor şi acuzaţilor.

Citeşte aici integral rechizitoriul pentru trimiterea lui Vîntu în judecată.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă